A staruszek C trzyma się nieźle
http://www.dxomark.com/Lenses/Compar...32_909_241_836
A staruszek C trzyma się nieźle
http://www.dxomark.com/Lenses/Compar...32_909_241_836
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Na aps-c żeby uzyskać odpowiednik rozmycia tła dla MFT tej leiki 42,5/1,2 to zdaje się wystarczy 55/1,8 tak? Jeśli tak to znam takiego jednego całkiem dobrego nawet w podobnej cenie![]()
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Zazwyczaj jest tak, że szkło np. mZD45 f/1.8 ma T na poziomie f plus 1/3EV. Tu - tak w przypadku PL25DG - mamy stratę 2/3EV.
A wielkość ac...
Wnioski: w stosunku do mZD45 zyskujemy mniejszą GO!, stabilizator oraz dodatkowo rejestrując się na stronce magia-de-ymarki dot kom, otrzymujemy certyfikat oficjalnie wydymanych.
Tyle technicznego bełkotu, fotki będą super, o czym już wiemy.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Wyczuwam zbliżającą się pogadankę o DOF i matrycach FF i m43/43
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Prędzej przydałaby się pogadanka o tym jak oszukują producenci oferując hiperjasne szkła f1,2 (lub jaśniejsze) których jedyną korzyścią używania jest głębia ostrości tudzież wyczuwalny przyrost ego(a zysk na migawce jest iluzoryczny bo często maskowany niesygnowanym podniesieniem iso)
Czytając te opinie o wadach tego szkła i oszustwach producenta, nadal zastanawiam się, czy da się tym obiektywem robić zdjęcia ?