Ciekawe foto-opowieści. Czekam na dalsze.
Ciekawe foto-opowieści. Czekam na dalsze.
Lipna cd. Cmentarz wojenny nr. 45
Źródła podają - a nie są to byle jakie źródła, tylko Rada Ochrony Pamięci Walki Męczeństwa, że z części cmentarza unickiego (Łemkowskiego), który pokazywałem wcześniej została wydzielona część dla żołnierzy poległych w I Wojnie Światowej. Jak to nieraz już zaznaczałem - po śmierci leżą razem - ramię w ramię, równi rangą i stopniem.
129 z Nich nie zidentyfikowano.
Cmentarz zaprojektowany przez słowackiego architekta Dušana Jurkoviča.
Nekropolia malutka, czysta ale trochę zaniedbana, co niestety widać.
Oznaczenie tak cmentarza Łemkowskiego jak i wojennego jest bardzo słabe, i jak ktoś nie wie to raczej nie trafi.
1249.
1250.
1251.
1252.
1253
1254.
1255.
1256.
1257.
1258.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
przynajmniej spoczywają w pięknej okolicy
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jak zwykle ciekawie. "Wojna niszczy, wojna buduje".
Nie piszę tu bo nie chcę być krytyczny co do niektórych kadrów, w końcu to reportaż, ale zaglądam często.... i nie zdzierżę !
te zdjęcia były robione na POLU, w lesie i nie tylko.. Ale...................NA POLU kolego z Marek...Na dworze to se można meble na ten przykład focić..Ooo!!! Abo parkiet.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładnie.
Kruca fuks, muszę się i ja tam wybrać. Trza będzie znowu przez Chełm ganiać (może znowu urala trafię![]()
).
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Witam. Na forum jestem świerzakiem i widzę, że dużo przeglądania i czytania czeka mnie w tym wątku. Bardzo lubię taką formę reportażu