Strona 112 z 164 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.111 do 1.120 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    E-M1 ma podobno matrycę od Panasonica

http://www.43rumors.com/surprise-oly...asonic-sensor/

Ciekawe co jeszcze mają w zapasie. Dostajemy to co producenci chcą nam akurat sprzedać, ciekawe jakie matryce są już gotowe ale jeszcze na nie zasłużyliśmy

To by było nawet dosyć ciekawe. Nie przypominam sobie, żeby Panasonic miał matryce z detekcją fazy. Wszystko wskazywało na patent Sony. Możliwe więc, że jest tylko producentem, albo dla Olka wyprodukował specjalną hybrydę na licencji.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi Awatar piozet
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

"To dlaczego tej matrycy nie ma kurna w GX7 ja sie pytam???"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    Pewnie będzie w kolejnym modelu

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

No proszę nie spodziewałem się takiej niespodzianki. Swoją drogą aparaty z czujnikami fazy na matrycy Sony (czyli de facto NEXy) słabo sobie radzą z AF, a E-M1 ma niezłe opinie.

Ciekawe co w takim razie wsadzili do E-M10? Sony czy Panasonic?
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    Być może jest, tylko nie ma patentów na tak wyrafinowane przetwarzanie sygnału jak to potrafi Olympus zrobić?

chociaż... gdyby były czujniki fazowe to Panasonic by się tym chwalił... Ja bym jednak popatrzył na to jeszcze inaczej - jeśli to prawda że E-M1 ma znów matrycę z Panasonica to wygląda że firma ta potrafi produkować matryce o dużej efektywności poszczególnych pixeli, a jeśli tak, to może wkrótce doczekamy się czasów gdy wykrese testowe na DxOMarku będą dla Panasonica lepsze niż dla Olympusa? nie ma nic lepszego niż zdrowa konkurencja pomiędzy producentami
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    [...] może wkrótce doczekamy się czasów gdy wykrese testowe na DxOMarku będą dla Panasonica lepsze niż dla Olympusa? n[...]
    Jeśli dobrze pamiętam, to przed E-M5 Panasonic miał wyższe wyniki od Olympusa na DxOMark.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Jeśli dobrze pamiętam, to przed E-M5 Panasonic miał wyższe wyniki od Olympusa na DxOMark.
    faktycznie... a wydawało mi się że bylo na odwrót
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Na 43R jest info dla Janko
    Oly pracuje nad aktualizacją oprogramowania sterującego aparatem. Aktualizacja ma zmienić 3 stopniową skalę dźwięku na 21 stopniową.
    Jak dadzą jeszcze 28 megabitów oficjalnie rezygnuję z GH4 i płacę w te sam dzień JK.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Aktualizacja ma zmienić 3 stopniową skalę dźwięku na 21 stopniową.
    Niech se będzie nawet jednostopniowa, ale STAŁA. Ostatnio nagrywałem zupełnie amatorsko (tzn. dla kilka osób na fejsa) jakiś mały koncercik znajomych i kompresja dynamiki zmasakrowała dźwięk. Przypominają mi się tu nasze rodzime Kasprzaki z dynamiką 50dB w porywach, ale tak ukształtowaną stałą czasową kompresji, że praktycznie nie było słychać jej działania. Ale wtedy projektowali inżynierowie, a nie marketingowcy

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Niech se będzie nawet jednostopniowa, ale STAŁA. Ostatnio nagrywałem zupełnie amatorsko (tzn. dla kilka osób na fejsa) jakiś mały koncercik znajomych i kompresja dynamiki zmasakrowała dźwięk. Przypominają mi się tu nasze rodzime Kasprzaki z dynamiką 50dB w porywach, ale tak ukształtowaną stałą czasową kompresji, że praktycznie nie było słychać jej działania. Ale wtedy projektowali inżynierowie, a nie marketingowcy
    Dzięki za wyjaśnienie tematu.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów