Strona 102 z 164 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.011 do 1.020 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    No niezupełnie, gdyż ja czasem mam potrzebę (kaprys ?), aby czas i przysłona były dokładnie takie jak sobie życzę . Puszka zmienia wówczas ISO.
    A widzisz, ja nie mam takich kaprysów (czyt. problemów z obiektywami) No i nie używam AUTO ISO, no chyba że u cioci na imieninach.
    A jak chce (nie pamietam kiedy mi się to zdarzyło ostatni raz) nie ruszając czasu i f doświetlić/niedoświetlić to klik w przycisk ISO i kółkiem pokręcam i już.. tyle że to nie E-M1

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    ... No i nie używam AUTO ISO, no chyba że u cioci na imieninach...
    To muszą być niezłe imprezy u Cioci, skoro się aż tak warunki świetlne zmieniają, że nie nadążasz kręcić kółkami Wrzuć jakieś foty !!!

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Jak nie ma, jak jest. Trzeba tylko na to zezwolić - w menu zmienić z P/S/A na wszystkie tryby. Czasem się przydaje.
    O, jednak człowiek całe życie się uczy
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Mam pytanie. Czy punktowy pomiar światła jest powiązany w wybranym punktem AF-u? Z instrucji wnioskuje, że raczej nie, bo by to pewnie jasno napisali, a piszą tylko o centrum kadru.

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

A tymczasem, na Luminous-Landscape, gdzie patrza z praktyczno-fotograficznego punktu widzenia na sprzet fotograficzny, E-M1 dostal tytul aparatu roku, i to z wielu powodow: http://www.luminous-landscape.com/re..._of_2013.shtml
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

to już trochę ostatnio nudne - raptem wszystkim się podoba, mikroskopijna wielkość matrycy czy cena nie przeszkadzają. Bardzo dziwne, gdzie nie otworzyć testu wszędzie Em1 jest super... naprawdę taki jest super, czy tylu klakierów na tym świecie no bo jakiś skonfudowany jestem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tojaro Zobacz posta
    to już trochę ostatnio nudne - raptem wszystkim się podoba, mikroskopijna wielkość matrycy czy cena nie przeszkadzają. Bardzo dziwne, gdzie nie otworzyć testu wszędzie Em1 jest super... naprawdę taki jest super, czy tylu klakierów na tym świecie no bo jakiś skonfudowany jestem
    Widać zaklęcie "confundus" działa znakomicie
    Sprzętu idealnego nie ma, zawsze pozostaje kwestia czy ilość plusów dodatnich przeważa ilość plusów ujemnych. W tym wypadku widać producent naprawdę się przyłożył i w ogólnym rozrachunku wszyscy odbierają E-M1 na plus. Czy to źle? Chyba nie, bo najgorsze co może być, to zacząć szukać informacji i nagle z zestawienia opinii z wielu stron wychodzi Ci, że 50% mówi "sprzęt do duszy", a drugie 50%, że jest super. Wtedy konfundus jest jeszcze większy, bo stoisz przed wyborem jak panna na wydaniu i chciałaby i boi się.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Namor1
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Patrzą na to okiem zgryźliwca popatrz co 2 lata temu pisano EM5. Też nagrody, też wszystko naj. A teraz znaczący postęp w porównaniu do EM5 i porównanie gdzie zrobiono postęp.

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Moze dlatego, ze wreszcie tu i tam znajduja sie wieloletni praktycy-zawodowcy, a nie teoretycy, ktorzy pouzywali sprzetu i stwierdzili, ze odpowiada im jakosc i mozliwosci - bez sugerowania sie tabelkami, wykresami, forami
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Moze dlatego, ze wreszcie tu i tam znajduja sie wieloletni praktycy-zawodowcy, a nie teoretycy, ktorzy pouzywali sprzetu i stwierdzili, ze odpowiada im jakosc i mozliwosci - bez sugerowania sie tabelkami, wykresami, forami
    Taaaa, a swistak siedzi i tak sobie zawija....

Wszystko zalezy od kryterium jakie sobie zalozyli wybierajacy, a to jak wiemy moze byc kompletnie kosmiczne.
    I w zasadzie tyle w temacie.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Uprawnienia umieszczania postów