ta lampa z GM1 to jednak trochę słaba jest.
zapomniałem jeszcze o argumencie ceny, teraz E-Pl5 chyba tańszy od GM1 o kilka setek. Ja bym wybrał E-PL5, ale ja to ja. Przed zakupem koniecznie weź oba aparaty w ręce i zobacz, który do Ciebie "mówi"![]()
ta lampa z GM1 to jednak trochę słaba jest.
zapomniałem jeszcze o argumencie ceny, teraz E-Pl5 chyba tańszy od GM1 o kilka setek. Ja bym wybrał E-PL5, ale ja to ja. Przed zakupem koniecznie weź oba aparaty w ręce i zobacz, który do Ciebie "mówi"![]()
jest to forum Olympusa!
odpowiedzi są często subiektywne
ja odpowiem przekornie, patrząc na Twoje zapotrzebowanie:
- Sony rx10
lub
- Sony rx100
do wyboru do koloru![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
1. Po co większa? Ja i tak zazwyczaj lampy w LX5, NEX-3, E-P5 kompensuję o 2 lub 3 eV.
2. Czasami to nawet FL-50 jest za słaba.
---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
Żartujesz? To tą przydrogą pokrakę ktoś kupuje?
Alez ja nie zartuje.Wyraznie jest napisane do czego i co ma znaczenie
""""- potrzebuje głownie na wakacje, imprezy, i czasami jakieś spontaniczne wypady gdzie wielkość aparatu ma znaczenie""""
Ilez mamy tych wakacji?? trzy miesiace w roku razem.Wiec autor ma przede wszystkim nauke w glowie,tez troche imprezowac lubi i spontanicznie wypadac.I wielkosc ma dla niego znaczenie.
Czy jesli by potrzebowal dobrego sprzetu do fotografii to tak by to motywowal.Dobry sprzet to inne posiada parametry i co innego w nim ma znaczenie ,a napewno wielkosc jest tu nie wiodacym atrybutem.Dalej bede powtarzal-na impre to dobra komora wystarczy.Bo to i w kieszen wejdzie i jakosc jak na fotki z bib jest zachwycajaca.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Zgadza się autor telefon manatomiast potrzebuje aparatu któremu telefon do pięt nie dorasta
jutro podejmę decyzję. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc
Mimo wszystko chyba e-pl5 z 14-42 i 40-150