Strona 134 z 148 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.331 do 1.340 z 1479

Wątek: Analiza...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Odp: Analiza...

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Skoro lubisz to też wstawię w nawiązaniu do Twoich słów o wcześniejszych nieco zdjęciach:

Moje wersja Załącznik 108989 Twoje Załącznik 108990

Ciekawym czy podtrzymujesz zdanie o sztuczności w tym gdzie skorygowałem WB (tylko szczerze )
    Świetnie...ale teraz zastanówmy się,czy poprawiamy fakty czy przyjmujemy za dogmat ?? Mogę tylko ocenić Wasze próby i zapewnić że moje są najbliższe rzeczywistym warunkom oświetleniowym...
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    Świetnie...ale teraz zastanówmy się,czy poprawiamy fakty czy przyjmujemy za dogmat ?? Mogę tylko ocenić Wasze próby i zapewnić że moje są najbliższe rzeczywistym warunkom oświetleniowym...
    Jejku chopie! Ty robisz zdjęcie - my z niego słitfocie
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Jejku chopie! Ty robisz zdjęcie - my z niego słitfocie
    Ejmen...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Dość trudne pytanie Sądzę, że każdy ma tu swoje podejście w tej kwestii. Przesadne korygowanie może sprawiać wrażenie sztuczności i tu trzeba zachować umiar. To jest chyba najtrudniejsze
    Dla mnie istotne byłoby jednak opinia kilku osób zwracających uwagę na to samo. Z drugiej strony o gustach się nie dyskutuje. Najważniejsze w sumie aby Tobie (robiąc odbitkę na papierze w Labie) i osobom zainteresowanym zdjęcie się podobało.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Tak po prawdzie to moge zalozyc,ze nie mierzyles tam temp swiatla.Wiec to tylko pamiec wzrokowa.A z nia jest roznie.Znam takich co pamietaja barwy ,ale wiem,ze rowniez sa tacy co mysla ze pamietaja.
    Dobrze,ze bronisz Swoich wersji i Swojego zafarbu na fotce.Pamietac jednak nalezy,ze zoltego przewaga na zdjeciu to nie ocieplenie jego tylko zazolcenie "Cieplosc i zimnosc "zdjec to inna para kaloszy.Zolty kolor jest kolorem cieplym.Twoja fotka bedac zazolcona tez moze sprawiac takie wrazenie.Usuniecie zafarbu zoltego przez andtora 2 i wprowadzenie zafarbu lekkiego buraczkowego rozu tez foty nie oziebia a tylko wprowadza jej inny odcien.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Nic nie zrobię, nie lubię dzieci.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    nie lubię dzieci.
    Nie mozesz byc belfrem....
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Dość trudne pytanie Sądzę, że każdy ma tu swoje podejście w tej kwestii. Przesadne korygowanie może sprawiać wrażenie sztuczności i tu trzeba zachować umiar. To jest chyba najtrudniejsze
    Dla mnie istotne byłoby jednak opinia kilku osób zwracających uwagę na to samo. Z drugiej strony o gustach się nie dyskutuje. Najważniejsze w sumie aby Tobie (robiąc odbitkę na papierze w Labie) i osobom zainteresowanym zdjęcie się podobało.
    Racja ! Dlatego też słucham i biorę sobie do serca

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Świetnie...ale teraz zastanówmy się,czy poprawiamy fakty czy przyjmujemy za dogmat ??
    Z tym dogmatem to pojechałeś
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tak po prawdzie to moge zalozyc,ze nie mierzyles tam temp swiatla.Wiec to tylko pamiec wzrokowa.A z nia jest roznie.Znam takich co pamietaja barwy ,ale wiem,ze rowniez sa tacy co mysla ze pamietaja.
    Dobrze,ze bronisz Swoich wersji i Swojego zafarbu na fotce.Pamietac jednak nalezy,ze zoltego przewaga na zdjeciu to nie ocieplenie jego tylko zazolcenie "Cieplosc i zimnosc "zdjec to inna para kaloszy.Zolty kolor jest kolorem cieplym.Twoja fotka bedac zazolcona tez moze sprawiac takie wrazenie.Usuniecie zafarbu zoltego przez andtora 2 i wprowadzenie zafarbu lekkiego buraczkowego rozu tez foty nie oziebia a tylko wprowadza jej inny odcien.
    ...i tu pojawia się problematyka sprzętowa,OV jest tylko wołarką.Wiesz że nie używam innego programu,nawet jeśli go mam.Pewnie moje poprawki surówek byłyby lepsze ale...takie mam możliwości

Uprawnienia umieszczania postów