Do wsadzenia do kieszeni mam XZ-2
GM-1 z naleśnikiem to ~3.000 zł. I masz g****enko, które z wiekszymi obiektywami będzie miało nijaka ergonomię. Do niego to tylko naleśniki sie nadają. No i nie ma EVF , a to dla mnie wymóg niezbedny.Zresztą 12-32 nie jest mi potrzebny - mam 12-35 f2.8. GX7 z 14-42 II jest dostepny za 3.627 zł z 5 letnia gwarancja i przesyłką 0 zł. Jak sprzedasz 14-42 II to sam korpus masz za 3.000-3.100.
Tak do amatorskiegoKażdy jest panem swojego portfela.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 15.01.14 o 13:03
Ważne, żeby jedno body było srebrne a drugie czarne. Myślę, że kolor obudowy to jest kluczowy problem w kwestii zakupu aparatu fotograficznego w ogóle.
Oly mam srebrne. Szkoda , że GX7 nie ma w kolorystyce teletubisiowej![]()
Witam !
GX7 ma lepiej dopracowane filmowanie i tutaj Olek zostaje w tyle.
Zastanawiam sie dlaczego Olek chce byc najgorszy w tej kwestii ?
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Bo Olek nie ma know-how w dziedzinie filmowania. W przeciwieństwie do Sony i Panasonica
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Jedna uwaga odnośnie, jakby na to nie patrzeć, dość ciekawej promocji (5 lat gwarancji), o której wspomniał Jasand.
Zgodnie z Regulaminem Promocji:
2.1. Z zastrzeżeniem ust. 2.2., w Promocji mogą wziąć udział zamieszkałe na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej osoby fizyczne dokonujące zakupu Aparatów jako konsumenci w rozumieniu przepisów art. 22¹ kodeksu cywilnego.
Natomiast art. 22.1 KC:
Art. 22.1. Za konsumenta uważa się osobę fizyczną dokonującą czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową.
Tak więc trzeba mieć to na uwadze!
A wiec klamka zapadła. Poszło zamówienie.
Dziękuję wszystkim za rzeczowe uwagi . Szczególne podziękowania dla @dzarro i @tymczasowy![]()
a możesz napisać na co padł wybór i koniecznie dlaczego?
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)