Ja "przesiadłem" się na m4/3 z racji wielkości. Jak miałbym pozostać z "dużymi" obiektywami to tylko do M1. Na razie mam E-PL3 (a raczej serwis) i przymierzam się do M5 lub E-P5 (tylko ta cena). Mnie kitowy plus 17/1.8 , 45/1.8 i w perspektywie 75/1.8 wystarczy. Dźwigać mi się już nie chce. Obawiam się, że za chwilę pojawi się M2 wielkości 510..później znowu jakieś M coś tam wielkości E-30 i wrócimy do punktu wyjścia tyle , że z nową matrycą.
Zwykle za mało, żeby starczyło na kupno czegoś nowego :P Najczęściej trzeba dołożyć do "interesu" czyli nabycia następnej rzeczy.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post był o 20:06 ----------
Miałam w rękach oba. E-P5 wydaje mi się strasznie... gadżeciarski. Wybrałabym E-M5. Czarny z gripem zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Czułam, że dzierżę w ręku aparat, nie zabawkę.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Przesiadka zajęła mi prawie 2 lata. Przez jakiś czas używałem i e-30 i E-PL3. Ostatniozorientowałem się, że E-30 w zasadzie leży w plecaku. Sprzedałem również 12-60 (pozdrawiam forumowiczkę
) bo z AF było tak sobie. Ile % pytasz?...nie wiem. Ja jestem zadowolony z racji wielkości. Jakość zdjęć też mnie zadawala. O szumach nie będę pisał bo dla moich potrzeb i w E-30 i E-PL3 było wystarczająco (ale chyba E-PL3 jest ciut lepszy...). Fotografia głównie turystyczno-rodzinna.
Na razie muszę poczekać na powrót z serwisu...zostawię córce bo kwota za używany jest coraz niższa, a do zabawy wystarczy
Mnie akurat "pasi" srebrono-czarny M5. E-P5 wydaje się ciut mniejszy. Wizjer mam a i tak coraz częściej używam bez niego.
Ostatnio edytowane przez alvent ; 8.01.14 o 00:20
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ostatnio edytowane przez apz ; 8.01.14 o 00:55
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro