“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
a ja cały czas pamiętam napis, który mnie codziennie witał w jednostce wojskowej - MASZ PROBLEM ? - ZWRÓĆ SIĘ DO NAS ! - GŁÓWNY ZARZĄD ZSMP
wielosystemowy
Myśmy mieli na Politechnice w Gliwicach laboratoria z obróbki skrawaniem i na każdej tokarce stało: "Szanuj mnie bo kosztuję milion złotych. Rok produkcji 1956".
The question is, who cares?
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
No coś Ty, tamte miały tak prostą budowę, że stosunkowo prosto można było je naprawić, a potem przywieźli automatyczną linię obróbkową z Niemiec (z demobilu). Stała przez pół roku zapakowana w skrzyniach i w foliach, bo nie było specjalisty, który mógłby to uruchomić
A na wykładach tośmy się nasłuchali, jak taka linia usprawnia proces obróbki. Się zgodzę, tylko trzeba ją umieć obsłużyć![]()
The question is, who cares?
Wykazujecie się nadzwyczaj dobrą pamięcią![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
To ja przypomnę hasło ze stołówki żołnierskiej w JW5037 w Babimoście: "Szanuj chleb, bogactwo naszego narodu"
Nie było to wcale głupie, jeśli przypomnę sobie różne debilne żarty
Z drugiej strony, na zlewkach ze stołówek niejedna świnia się wypasła, dziś już tego robić nie wolno.![]()
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'