W cyfrowe.pl jest oferta na zestaw G5 + 12-35/2.8 za 5999, dodają kartę 16GB i dodatkowy aku.
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/aparat...i-sd-16gb.html
Szału nie ma - ale źle też to nie wygląda...
W cyfrowe.pl jest oferta na zestaw G5 + 12-35/2.8 za 5999, dodają kartę 16GB i dodatkowy aku.
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/aparat...i-sd-16gb.html
Szału nie ma - ale źle też to nie wygląda...
Nadal sporo drożej niż najlepsze oferty na X-E1, ale tam też trzeba dokupić lepsiejszą kartę bo na starszych ponoć muli i jakieś aku, no i gripa. Jednym słowem pięć, sześć stówek trza dołożyć. Fujik ma swoją mityczną matrycę ale poza tym to body G5 fajniejsze a zoom ma szerszy kąt. Ale Fujik z kolei... I jak tu z zakupów nie rezygnować - jak się ma czym zdjęcia robić?![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
.Mam parę pytań co do tego aparatu:
-czy jest możliwość sterowania zewnętrznymi lampami Olympusa(mam fl36r) za pomocą wbudowanego flesza w tym Panasonicu ?
-Jak z autofokusem? Będzie dużo szybciej chodził niż w Epl-3 ?
-są jakieś ukryte wady tego Panasa które wychodzą po dłuższym czasie używania?
-są jakieś hack'i polepszające filmowanie w tym Panasie i czy warto je instalować?
-czy was też boli fakt ,że do tego aparatu nie zrobiono gripa do pionowych zdjęć coś jak w GH3? Pięknie wtedy by naprawdę pięknie wyglądał![]()
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
1. Nie
2. Tak
3. Wg mnie tylko bufor w RAW - bodajże 6 zdjęć.
4. Z tego co kojarzę to tak - ale nie filmuję, więc nie sprawdzałem.
5. Mnie to cieszy - staram się ograniczać rozmiar aparatów![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
dzięki za szybką odpowiedźco do 5 to po prostu czasami fajnie by było mieć grip by poważniej wyglądać wśród ludzi no i by mieć większy komfort podczas robienia zdjęć portretowych. A co z hmm...jakby to opisać...szybkością spustu migawki? W EPL-3 mam wrażenie ,że po naciśnięciu spustu aparat jeszcze czeka parę setnych sekundy i dopiero wykonuje zdjęcie,denerwujące to ,zwłaszcza przy portretach,bądź jak się robi koncerty,w G5 to trwa szybciej taka operacja
?
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Nie miałem EPL3 na żadnym koncercie, ale miałem G3/G5 i nie widziałem problemu![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"