A co z "brytyjczykami" ? ich też sporo było / jest ? na wyspie
A co z "brytyjczykami" ? ich też sporo było / jest ? na wyspie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Brytyjczyków brak, i w historii i teraz. Oni kolonizowali wybrzeże kontynentu (Honkong, Singapur), Taiwan (Formozę) odpuścili innym europejczykom. A po II Wojnie Światowej byli za ciency w uszach na Pacyfik, więc wpływy tu są ale amerykańskie.
Powiem tak, lubię Taiwan, bo nawet w takiej aglomeracji jak Taipei wyczynem było zobaczyć europejską twarz. W zasadzie to tylko na Mount Elephant widziałem europejczyka (jest na fotce na początku wątka) i strasznie hałaśliwą, wszędzie włażącą parkę młodych Niemców (tragedia). W metrze, autobusach, sklepach i w wielu innych miejscach zero europejskich twarzy - słowem pełnia szczęścia. Dopiero na lotnisku, a dokładnie przed boardingiem, w czasie powrotu do Europy, pojawiło się trochę białasów![]()
Wracam po małej przerwie, niestety praca i nowe wyjazdy ...
Jednym co bardzo zapadło mi w pamięć to wielka dbałość o zieleń na ulicach, szczególnie w nowych dzielnicach.
[98]
[99]
[100]
[101]
[102]
[103]
[104]
[105]
[106] A wszystko, wcześniutkim porankiem, skrupulatnie jest sprzątane ...
Jak pierwszy raz popatrzyłem na te zdjęcia z ostatniej wrzutki ( szczególnie trzy pierwsze ), to pierwsze co zwróciło moją uwagę , to to że strasznie tam pusto jest, tak bez ludzi. Aż tak dziwnie nawet. No ale to pewnie wczesna pora dnia.
![]()
Kapitalne te drzewka na 99 - 101![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
W czasie wykonywana zdjęć pewnych rzeczy się nie widzi. Faktycznie, na zdjęciach robionych wczesną porą miasto wygląda nieco dziwnie. Szerokie ulice, duże domy ... na drodze tak mało pojazdów
[107] Jedna z najbardziej ruchliwych ulic Taipei - Xinyi Road - wczesnym porankiem.
[108] Xinyi Road
[109] Xinyi Road
[110] Wielce użyteczna (dla fotografa) kładka dla pieszych nad Xinyi Road
[111] Foteczka z kładeczki
[112] Drzemiący potencjał do znacznego zwiększenia ruchu na ulicach ...
[113] No to jeszcze Xinyi Road z perspektywy chodnika.
[114] jw.
Jeśli ktoś zapyta, dlaczego tak wiele fotek z tej okolicy? Dam prostą odpowiedź, hotel (widoczny na zdjęciu) w którym się zatrzymałem był przy tej ulicy![]()
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 16.12.13 o 16:02
Dobre te E-PM2, E-P5 i zdjecia i reportaż też...
Dzięki za wrażenia.
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".