Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: Pogadajmy o portretach - suplement

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Pogadajmy o portretach - suplement

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    O tym pisze... a co jeśli niechlujny to styl, jeśli taki jej/mu pasuje? Jeszcze raz: asp nie kończyłem, ale dla mnie nawet niechlujny to inny, nie gorszy/zły. Mi ręcę nie opadają, co najwyżej kliknę backspace.
    A co zrobisz jak wlasnie 99% okresla to jako niechlujstwo a tylko Autor glosi,ze to taki styl.Po ktorej stronie bedziesz?Podpasujesz ktorejs stronie czy wyrazisz wlasne zdanie takie jakie Ci pasuje i niekoniecznie takie jak autora?
    Wlasnie my tu wyrazamy wlasne zdania a nie wchodzimy w ciemno z piontecka.Jak juz nawet napisano,ze przyjdzie dziadek i da piontecke bo lubi.Chyba,ze to nie o mnie chodzilo.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Racja, ale i tak wolę taki wątek niż kolejny o korpusie, lampie czy obiektywie.
    O to to!!!
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Krakman - mnie się Twoja wstawka podoba, mógłbyś nawet całą serię z minami wstawić Mogę sobie wyobrazić charakter/temperament tej dziewczyny, a to w portrecie dla mnie ważniejsze od detali typu włosek nie tam gdzie trzeba.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Krakman - mnie się Twoja wstawka podoba, mógłbyś nawet całą serię z minami wstawić Mogę sobie wyobrazić charakter/temperament tej dziewczyny, a to w portrecie dla mnie ważniejsze od detali typu włosek nie tam gdzie trzeba.
    Dzięki,
    mam nawet taką serię....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Po wstawce Krakmana miałem nadzieję, że pojawi się jakiś wpis, który wypunktuje to o co prosił Krakman, ale nie... szkoda
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Ja to nawet o Krakmanowej wstawce miałem coś napisać, przeanalizować i technicznie i "potrtretowo" , ale się na szczęście kapnąłem, że ja wszak ni ch***j się na tym nie znam, to co będę ludzi w maliny wyprowadzał?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Jak dla mnie wszystkie trzy fotografie można zaliczyć do kategorii portretu. Tak w kolejności podobają mi się 2,3,1. Gdzieś tam kiedyś wyczytałem, że portret powinien (lub dobrze by było) oddawać osobowość, charakter, kim jest, model (modelka). Myślę, że można by to zastosować do tych pokazanych na początku zdjęć. Nie wnikam w techniczne aspekty jak obróbka, światło, kompozycja, kadr
    Mogę się tu mylić oczywiscie to całkiem nie moja dziedzina, niestety
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 19.11.13 o 16:34
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A co zrobisz jak wlasnie 99% okresla to jako niechlujstwo a tylko Autor glosi,ze to taki styl.
    Mirku, pstrykasz fotki dla kogoś czy dla siebie?

Po ktorej stronie bedziesz?Podpasujesz ktorejs stronie czy wyrazisz wlasne zdanie takie jakie Ci pasuje i niekoniecznie takie jak autora?
    Nie staję po żadnej, oglądam i jeśli ewentualnie fotka mi się podoba proszę grzecznie autora o możliwość użycia "pod tapetę".
    Jeśli nie, backspace i koniec tematu.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mirku, pstrykasz fotki dla kogoś czy dla siebie?

Nie staję po żadnej, oglądam i jeśli ewentualnie fotka mi się podoba proszę grzecznie autora o możliwość użycia "pod tapetę".
    Jeśli nie, backspace i koniec tematu.
    Jesli pokazuje innym to jak moge mowic,ze pstrykam dla siebie.

No wlasnie,jesli Ci sie podoba,a jesli nie to i niech to bedzie styl przez wszystkich chwalony wg ciebie jest jak to okreslasz "backspace"

Masz po prostu swoj poglad na sprawe.Autor musi sie z Twoim pogladem liczyc,skoro w miejscu,gdzie sie wypowiadasz pokazuje swoje prace a nie krzyczec,ze sie nie znasz,jestes starym capem i sa inni dla ktorych sie "kicz" podoba i inni sa autorytetami bo chwala i daja piontecki.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Masz po prostu swoj poglad na sprawe.Autor musi sie z Twoim pogladem liczyc,skoro w miejscu,gdzie sie wypowiadasz pokazuje swoje prace a nie krzyczec,ze sie nie znasz,jestes starym capem i sa inni dla ktorych sie "kicz" podoba i inni sa autorytetami bo chwala i daja piontecki.
    Ująłbym to inaczej. Autor nie musi się z poglądem liczyć, natomiast liczyć się może/musi z tym, że ktoś będzie na nie, że komuś się coś nie będzie podobało - bywa - nie da się wszystkich zadowolić.
    Co do reszty to.. każdy kij ma dwa końce, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia itp., itd.

Podsumowując i cytując "klasyka":

"I tak Was lubię"

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.