Spory ten obiektyw.
Ciekawe czy jakość optyczna też będzie duża![]()
Spory ten obiektyw.
Ciekawe czy jakość optyczna też będzie duża![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Voitka to szkło już zabiło. Ma stabilizator i AF. Voitek tylko zauważalną aberracje sferyczną i fi 58, winietka mniejsza na Lajce.
Ja jestem ciekaw ile te szkła mają w sobie T nie f/. (f/ to wynik matematycznych kalkulacji, T/ natomiast to zmierzona transmisja).
Przyznam się, że jestem w szoku jak duże to zrobili i jest nadzieja, że będzie naprawdę kąsać już od 1.2 (1.6 w narożnikach).
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jeśli będzie gorsze optycznie (konkurencja startuje od 0.95 i na 1.2 nie jest już pełną dziurą) i na dodatek droższe to AF i stabilizator dla wielu nie będzie argumentem.
Voitek 25mm ma swoich zwolenników pomimo istnienia tańszego 25 1.4 z AF.
---------- Post dodany o 12:32 ---------- Poprzedni post był o 12:28 ----------
Też mi się coś wydaje, że 8tys spokojnie przekroczą. Za 6tys. jeszcze wielu by przełknęło.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Jaka konkurencja? Voitek ma AF, IS. Pierwsze słyszę
Jeszcze raz: ta Lajka ma mieć pierścień przysłony i stabilizator. Jeśli obie wymienione rzeczy nie będą przeszkadzać w filmowaniu to argumentem Voitka będzie chyba tylko fi 58.
Voitek debiutował w innych czasach. Filmowcy m43 porządają teraz bardziej slrmagic 25/.95, chociażby ze względu na wbudowaną w korpus zębatkę do folllow fokusu.
A ja myślę, że będzie tańsze od 85L o cały ty$iąc, co aktualnie daje kwotę ty$iąc. To wszystko na wejściu, za rok od pierwszych sprzedaży może być tylko lepiej
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 9.11.13 o 00:27
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Kolejna fotka "a 'la mZD75"
Rozmiar jeszcze znośny.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Będzie pasował do M1
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
"The Leica 42.5/1.2 is a new level of premium glass for the Micro 4/3 system so don’t expect it to be inexpensive. This is a pro grade lens all the way and like all Leica glass any aberrations are corrected optically not through firmware so expect this lens to perform well on both Lumix and Olympus bodies."
Czyli będzie drogo.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"