Fatman - planujesz mieć do testów któregoś z NEXów FF?
Fatman - planujesz mieć do testów któregoś z NEXów FF?
Af niewatpliwie odstaje od m4/3, ale:
1. To jednak ff i z jego mala g.o. potrzebna wieksza dokladnosc (z moja ex A850 i jasnymi szklami nie bylo tu lekko)
2. Dla wielu osob do wielu zastosowan i tak to wystarczy. W koncu na wolniejszym Fuji X100 zrobiono mnostwo pieknych zdjec.
Ostatnio edytowane przez sylwiusz ; 2.11.13 o 11:01
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Może się boją, po recenzji D7000
Żartuję, jakość produktów Sony jest na dobrym poziomie. Wystarczy porównać jak spasowana jest obudowa, szczególnie w okolicach gniazd HDMI, USB i porównać do np. Fuji X-E1.
Rolleicord, Canon
flickr
Eeeee, jak by się bali, to by mi nie udostępnili NEX-3N, A99 i kilku szkieł![]()
ja generalnie martwię się z góry o szkła. oczywiście myślę o systemowych szkłach bez przejściówek.
a raczej o ich ograniczony wybór.
albo ich nie będzie tak szybko albo będą drogie... obym się mylił!
jest jeszcze jedna rzecz o której już wspominałem. brak dotykowego ekranu.
myślę, że w dobie telefonów, tabletów i aparatów każdy biegle obsługuje takie urządzenia i zgodzi się, że ułatwia obsługę.
wyczytałem gdzieś, że obsługa podstawowych ustawień działa szybko ale już wybór punktu ostrzenia nie należy do szybkiego wyboru
jest za to zaleta dla mnie amatora bardzo duża zaleta
magia pełnej klatki (mam na myśli oczywiście głębię ostrości, nie tylko ale głównie o tym myślę) zamknięta w małym korpusie.
body wygląda niepozornie i nie będzie się rzucać w oczy przypisując niepotrzebne określenia.
@ Fatman czekam z niecierpliwością na testy.
lubię czytać Twoje recenzje![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
epicure, jak wrócę do domciu to postaram się kilka takich podesłać -co prawda z 5R, ale tam też AF podobnie "zapitala"W sumie owszem, mnie się w ***** poprzewracało
![]()
Np. takiej papki marketingowej ?
Czy zdecydowanie większa szybkość działania AF w GH2 z tego przykładu to tylko papka marketingowa ?
Który system AF wolisz mieć w swoim aparacie -szybszy i celniejszy, czy wolniejszy i mniej celny ?![]()