kolejny filmik znalazłem z AF + FD + EyEAF:
kolejny filmik znalazłem z AF + FD + EyEAF:
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Tańsza alternatywa już jest, nawet niejedna (chociaż z definicji słowa "alternatywa" może być tylko jedna): APS-C i m4/3 z jaśniejszymi obiektywami.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Od czasów ztcp 7D mówi się o elektronicznej (mi wystarczy cicha) migawce, mogli się i z tym odrazu uporać.
Kiedyś Pan z Sony (Szabla) napisał imho śmieszny wpis na optycznych - po co Sony Oly jeśli chodzi o szkła. Nawet mi się nie chciało odpisywać bo w Sieci kupę testów tych szkieł, które w przeciwieństwie do Olka, walą CA aż miło.
W tym kontekście te ceny to jest skandal.
Z tańszych to dobrze by było zobaczyć w końcu Samyanga 50/1.2, wizjer Alfy mają ten sam co w EM1, więc będzie super.
Ja jednak na takiej Alfie bym widział Otusa. Płacisz raz, leczysz rany, ogniskowa w miarę fajna a 55 to tylko pierwszy z (nowej) serii.
Ostatecznie CV ma chyba 50/1.1 więc koszt lampy - tfu, można przerzucić na konto: obiektywy![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To na razie początkujący system, więc nie ma co oczekiwać szybko nowych obiektywów do niego.
Swoją drogą czas włączania to jakaś masakra, strasznie długo to trwa.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
było ?
co to za szkło było podpięte?
Jeżeli się nie mylę to Planar T 2/45mm.
Planar z AF? bo wydaje mi się że w obiektywie pracuje jakiś AF