Strona 82 z 164 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    To wszystko o czym piszecie, pojawi się w następnych wersjach aparatu.
    Nie wszystko naraz rzecz jasna. Co więcej- pewnie jak puszka dostanie ficzer X, to wytną ficzer Y i tak w kólko.

---------- Post dodany o 10:34 ---------- Poprzedni post był o 10:12 ----------

Bodzio, TV Panasa bez mrugnięcia okiem odtwarza filmy zrobione np Panasem G2.
    Na forum.dug.net.pl jest facet ilin, ktry jest guru jeśli chodzi o multimedia. Przekonwertujesz każdy film na każdy film. Oczywiście jeśli się bawisz Linuxem.
    Wiem np. że Olkowe filmiki wymagają kodek Sony
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Mam taki guru chiński soft do konwertowania video, dobrał się bez problemu nawet do nagrań z tunera satelitarnego, więc i z tym sobie poradzi.
    Pod Windowsem.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Podsumowując wczorajszego orfa
    Tu wersja Mirka Mistrza Fotoszopa
    https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1383070336
    A tu wersja prosto z puszki -resize only.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA260141_resize only.jpg
Wyświetleń:	197
Rozmiar:	319,1 KB
ID:	103670  
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Możesz podesłać jakiegoś linka gdzie zobaczę jak zdjęcia z D5100 powalają? To dobry aparat, nie przeczę, do tego do nabycia obecnie "za grosze", ale z tym powalaniem to chyba troszeczkę przesada
    Też jestem tego zdania. Kumpel ma 5100, nieraz robiliśmy zdjęcia razem, ale jak dotąd jakoś jego fotki jeszcze mnie nie powaliły.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Powalające fotki to i na Olkach na starej matrycy panasonica można zrobić. Kwestia chęci i umiejętności. Ciężko, mi laikowi, było to kiedyś pojąc, ale jak widzę zdjęcia np. Mirka to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że taka jest prawda.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    Powalające fotki to i na Olkach na starej matrycy panasonica można zrobić. Kwestia chęci i umiejętności. Ciężko, mi laikowi, było to kiedyś pojąc, ale jak widzę zdjęcia np. Mirka to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że taka jest prawda.
    Porównując fotki z dziadka E-1 i z nowego nabytku E-P5 dostrzegam to co następuje:
    - wielką "niedbałość" E-P5 (czytaj Olympusa) o niskie ISO, przejawiające się kaszką na błękitnym niebie, ziarnem wychodzącym z szumów - nawet tylko po lekkim ciągnięciu ... itp.
    - kolosalną przewagę E-P5 nad E-1 w dziedzinie "high ISO" - czasami, owszem, się przydaje ... ale to taka konkurencja sportowa się zrobiła, bez sensu dla fotografii.

Wg. mnie, jak ktoś nie czuje potrzeby fotografowania ciemnych piwnicznych zakamarków, to spokojnie może używać stare zabawki.
    Np. E-300 (tu w kooperacji z Sigmą 30mm1.4).

Tak nawiasem mówiąc, to E-300 z Sigmą 30mm1.4 @1.4 spokojnie był w stanie konkurować, w nocnych fotkach, z NEX-3 uzbrojonym w E Sigmę 30mm/2.8 @2.8

Czekam, kto z producentów pierwszy podzieli swoje aparaty na klasę "low ISO" (np. od 25 do 1600) i "high ISO" (z natywnym ISO od 200). Wtedy np. ja kupiłbym coś klasy E-Px z "low ISO" możliwościami i jako backup np tak GM1 z opcją "high ISO" (głównie na imprezki).

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    Nikt nie mówi, że na starych matrycach Kodaka zdjęć się nie da zrobić , tak samo jak na dostępnych wciąż filmach analogowych, Tyle, że wyższość kolorów to już dzisiaj mit w zaawansowanej erze cyfrowej. Usunięcie filtra AA poza poprawą szczegółu przynosi także cyfrowy szum i morę.

PS. Tu Koriolan dał kilka RAW-ów: https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1021262
    Ostatnio edytowane przez apz ; 1.11.13 o 14:49
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta

..........(cięcie)...........

Czekam, kto z producentów pierwszy podzieli swoje aparaty na klasę "low ISO" (np. od 25 do 1600) i "high ISO" (z natywnym ISO od 200). Wtedy np. ja kupiłbym coś klasy E-Px z "low ISO" możliwościami i jako backup np tak GM1 z opcją "high ISO" (głównie na imprezki).
    nie mów głośno bo ktoś usłyszy i zamiast jednego aparatu będziemy musieli kupować dwa... marketing każdego producenta będzie na taki zabieg łasy... zresztą poniekąd to się już dzieje - u Soniaka będziesz miał do wyboru albo fazowy AF (czyt. szybki autofocus) albo matryce bez filtru AA i o rozdzielczości która do niedawna była zarezerwowana dla ścianek cyfrowych dla średniego formatu
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    nie mów głośno bo ktoś usłyszy i zamiast jednego aparatu będziemy musieli kupować dwa... marketing każdego producenta będzie na taki zabieg łasy... zresztą poniekąd to się już dzieje - u Soniaka będziesz miał do wyboru albo fazowy AF (czyt. szybki autofocus) albo matryce bez filtru AA i o rozdzielczości która do niedawna była zarezerwowana dla ścianek cyfrowych dla średniego formatu
    Ale ja właśnie chcę body do światła, a nie do piwnicznych klimatów I pewnie takich jak jak to kilku by się znalazło.

PS
    Matryca FF jest wspaniała, tylko te szkła do niej ... duże i drogie niestety.

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

E-M1 w rękach zespołu DigitalRev TV:

Uprawnienia umieszczania postów