Strona 35 z 71 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Poki co jak dla mnie ciekawostka bardziej, mialem FF, mialem APS-C, teraz m4/3 i jakos to co otrzymuje na koncu nie rozni sie za bardzo, to jest dla mnie wazny wyznacznik, a nie szukanie "Swietego Graala"...
    Nie pomyslales, ze problem moze wcale w sprzecie nie lezec?
    Moze lacznik jest do wymiany....

pozdro

---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post był o 20:18 ----------

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Myślę, że nie tylko dlatego. Część "winy" spada na przeświadczenie, że lustrzanka=lepsze zdjęcia. Może na samym początku kiedy system bezlusterkowy dopiero raczkował, to takie twierdzenie mogłoby się jeszcze obronic, ale teraz gdy matryce są coraz lepsze, AF coraz sprawniejszy to argument lepszych zdjęć z lustrzanki powoli można włożyć między bajki, myślę. Oczywiście nadal będą ludzie, którzy będą twierdzic, że lustrzanką zrobią lepsze zdjęcia, ale to złudzenie. Najważniejsze są umiejętności fotografa (chociaż sprzęt też jest ważny, bo mając 18-55 raczej nie wybierzemy się na samoloty :P ).
    Alez durnoty wypisujesz...
    I juz widze oczyma wyobrazni jak porzucane sa haselki, mamijki, lajki czy inne markipierwsze, deczwodki, ze o slojach don przykrecanych w ktorych teraz mozna ogory kisic nie wspomne.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Alez durnoty wypisujesz...
    I juz widze oczyma wyobrazni jak porzucane sa haselki, mamijki, lajki czy inne markipierwsze, deczwodki, ze o slojach don przykrecanych w ktorych teraz mozna ogory kisic nie wspomne.
    To, że ludzie nie porzucą swoich aparatów, nie oznacza wcale, że innym nie zrobią równie dobrego zdjęcia.
    Bezlusterkowce pozwalają na zrobienie zdjęcia o zbliżonej jakości. I nie mam tutaj na myśli konkretnie systemu m4/3, ale piszę ogólnie.

Lustrzanki nie robią lepszych zdjęć, raczej niektóre systemy pozwalają wygodniej osiągnąć zamierzony efekt.
    Choć poprzez zaawansowane sterowanie lampami błyskowymi, czy też lepsze obiektywy, nie wspominając o szybkostrzelności.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    To, że ludzie nie porzucą swoich aparatów, nie oznacza wcale, że innym nie zrobią równie dobrego zdjęcia.
    Bezlusterkowce pozwalają na zrobienie zdjęcia o zbliżonej jakości. I nie mam tutaj na myśli konkretnie systemu m4/3, ale piszę ogólnie.

Lustrzanki nie robią lepszych zdjęć, raczej niektóre systemy pozwalają wygodniej osiągnąć zamierzony efekt.
    Choć poprzez zaawansowane sterowanie lampami błyskowymi, czy też lepsze obiektywy, nie wspominając o szybkostrzelności.
    Smiem twierdzic, ze jezeli Ci ktorzy chcieliby to zrobic dawno by to zrobili bez patrzenia na sentymenty.
    Najwyrazniej nie tkwia przy swoim dlatego, ze sa tak zatwardziali, a to ze akurat dany sprzet powoduje ze nie ogranicza ich w zleceniu.
    Pomijam fakt ambasadorow marek, bo Ci akurat robia tym czyim ambasadorem sa

Wracajac do FF sony, ciekawa propozycja, poki co na razie jako novum, pewnie troche to kupi z ciekawosci, troche zgarnie znany ze skutecznosci marketing sony, a jak do tego wypuszcza szkiel, i te ktore sa beda jakos w miare banglac to moze wcale tragedii nie byc.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Najwyrazniej nie tkwia przy swoim dlatego, ze sa tak zatwardziali, a to ze akurat dany sprzet powoduje ze nie ogranicza ich w zleceniu.
    Przeceniasz znaczenie procesu myślowego w podtrzymaniu status quo. Zwykle jest to tradycja, wygoda (polegająca na nie zadawaniu pytań, na które trzeba szukać odpowiedzi, czyli podjąć intelektualny wysiłek) i niewiedza.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przeceniasz znaczenie procesu myślowego w podtrzymaniu status quo. Zwykle jest to tradycja, wygoda (polegająca na nie zadawaniu pytań, na które trzeba szukać odpowiedzi, czyli podjąć intelektualny wysiłek) i niewiedza.
    Ale to tez swego rodzaju "kij samobij" takie postepowanie.Powiedzmy,ze taki mistrz fotograf spocznie na trzy lata nie podejmujac wysilku to jego papiery po tym okresie sa nieaktualne gdyz co trzy lata egzamin trza zaliczyc.A tam z nowosci tez pytaja.Chyba,ze myslimy o domoroslych fotopanach po kursach tygodniowych do zlecen wszelakich.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A kto się jeszcze bawi w egzaminy mistrzowskie? W fotografii? Gdzie każdy prowadzi swój własny interes i trzaska kotlety albo zdjęcia do legitymacji? Równie dobrze można sobie powiesić na ścianie dyplom ukończenia kursu szybkiego pisania na klawiaturze - dla fotografa ma on taką sama wartość, jak tytuł mistrzowski. To nie kombinat w PRLu, nikt nie zawraca sobie głowy egzaminami, które można zdać za butelkę wódki.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    A to fakt, poki co pokazane szkla do Nex FF sa znaczaco wieksze i ciezsze od podobnych do m4/3... Jakos rzeklbym nawet, ze przypominaja mi to co jest do lustrzanek FF. Przykladowo Nikon AF-S VR 24-85/3.5-4.5 wazy 465g i ma wymiary 78x82 mm, ZA 28-70/3.5-5.6 - odpowiednio 426 g i 73x95 mm... Rzeklbym niemal bez roznicy w wielkosci i ciezarze a jednak Nikon ma szerszy zakres Zooma i jest jasniejszy... Jak na bezlusterkowca cos mi tu nie gra.
    Coś chyba ci się pomyliło. Ewentualnie na optycznych jest błąd.

Sony FE 28-70 mm f/3.5-5.6 OSS waży 295 g (a nie 426 g).
    Zeiss FE 24-70 mm f/4 który ma lepsze światło waży właśnie 426 g.
    A Nikon AF-S VR 24-85/3.5-4.5 waży 485 g (a nie 465 g).
    Więc różnice są większe, choć trzeba przyznać, że Zeiss nie jest dużo lżejszy od Nikona. Tyle, że ten Nikon to budżetowy obiektyw więc może mu poskąpiono szkła i stąd taka waga. Jak porównamy Zeisa z Canonem 24-70 f/4 który waży 600 g to różnica jest większa.
    Moim zdaniem więc nie jest źle z tą wagą. Ale poczekajmy na testy i zobaczmy jak Sony i Zeiss będą się spisywały i czy waga będzie usprawiedliwiona.

Parametry wziąłem stąd:
    http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...1157&add3=1158

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Zanim sie obejrzycie soniak wypusci male, lekkie i jasne obiektywy a my jako wierni wyznawcy Olka bedziemy sie zastanawiac, kiedy wypusci cos lepszego tak jak czekano na jakis hit w lustrach. Zastanawiam sie czemu np. Sony potrafi wpuscic na rynek aparacik bez lustra z 36 mpix matryca a Olek nie?
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    218
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Zastanawiam sie czemu np. Sony potrafi wpuscic na rynek aparacik bez lustra z 36 mpix matryca a Olek nie?
    Bo nie ma takiej technologii i tyle kasy?

---------- Post dodany o 00:19 ---------- Poprzedni post był o 00:17 ----------

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Bo nie ma takiej technologii i tyle kasy?

---------- Post dodany o 00:19 ---------- Poprzedni post był o 00:17 ----------

Nie zartuj..
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Uprawnienia umieszczania postów