Strona 33 z 71 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Nie chcę tutaj źle prorokować ale coś mi się wydaje, że i a tym polu Olka łyknie konkurencja.
    http://www.fotomaniak.pl/76470/sony-a7r/
    P
    ełna klatka sporo innych zalet i cena niespecjalnie wyższa od cen EM-1.

A tak z innej beczki, ma ktoś ochotę na 3 obiektywy do m4/3 za 89 dolców?
    http://www.fotomaniak.pl/76832/3-obi...olarow-chodzi/
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Nie chcę tutaj źle prorokować ale coś mi się wydaje, że i a tym polu Olka łyknie konkurencja.
    http://www.fotomaniak.pl/76470/sony-a7r/
    P
    ełna klatka sporo innych zalet i cena niespecjalnie wyższa od cen EM-1.
    Lyknie nie lyknie, sie okaze. Rynek kieruje sie zaleznoscia podaz-popyt. Poki co korpus A7 zapowiada sie w podobnej cenie do E-1, ale ciezko patrzec na same korpusy. Szkla jednak do A7/A7r jak na razie zapowiadaja sie w cenach okolo 2x wyzszych od podobnych w m4/3. I FF to jednak tez wady w stosunku do m4/3. Poki co jak dla mnie ciekawostka bardziej, mialem FF, mialem APS-C, teraz m4/3 i jakos to co otrzymuje na koncu nie rozni sie za bardzo, to jest dla mnie wazny wyznacznik, a nie szukanie "Swietego Graala"...
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Chętnie bym zobaczył jakieś badania, ile % kupionych aparatów z wymienną optyką to FF.
    Na ulicach przeważnie widzę ludzi z DX albo innym cropem.
    Zarabia się nie tylko na aparatach. Podejrzewam, że stosunkowo niewielu uzytkowników FF kończy na kicie i na tym polega zarobek

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Oj, patrząc na ranking zamówień to ciekawostką bym tego na pewno nie nazwał. Patrząc na fora APS-C czy też m4/3 też sporo dyskusji o tej konstrukcji. Zapowiada się ciekawy okres i być może duże zmiany w świecie bezlusterkowego foto.

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Korpusy hi-end to towar deficytowy dla wiekszosci firm. Zarobek to glownie na masowce. Ot takie info dostalem swego czasu od jednego z przedstawicieli duzych producentow foto
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Mieszka w
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Lyknie nie lyknie, sie okaze. Rynek kieruje sie zaleznoscia podaz-popyt. Poki co korpus A7 zapowiada sie w podobnej cenie do E-1, ale ciezko patrzec na same korpusy. Szkla jednak do A7/A7r jak na razie zapowiadaja sie w cenach okolo 2x wyzszych od podobnych w m4/3. I FF to jednak tez wady w stosunku do m4/3. Poki co jak dla mnie ciekawostka bardziej, mialem FF, mialem APS-C, teraz m4/3 i jakos to co otrzymuje na koncu nie rozni sie za bardzo, to jest dla mnie wazny wyznacznik, a nie szukanie "Swietego Graala"...
    Jasne, w większości się zgadzam szczególnie z tym, że do m4/3 jest dużo szkiełek w dobrej cenie. Niemniej musisz przyznać, że gdyby Em-1 wyszedł jako FF to jeszcze więcej byłoby nad nim zachwytu. Chciałem bardziej ukazać to, że Olek jako przegrany w pewnym segmencie skierował swoje działania na bezlusterkowce + oczywiście aparatura medyczna i np ja osobiście byłem przekonany, że ciężko będzie konkurencji osiągnąć coś co osiągnął w tej materii Olek. Jak widać nie do końca tak jest.

---------- Post dodany o 18:21 ---------- Poprzedni post był o 18:19 ----------

Korpusy hi-end to towar deficytowy dla wiekszosci firm. Zarobek to glownie na masowce. Ot takie info dostalem swego czasu od jednego z przedstawicieli duzych producentow foto
    Zgadza się ale nie chodziło mi w ogóle o to, na czym się zarabia...
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

m4/3 z pewnością nie jest towarem masowym. Masówka to tanie lustra i aparaty w telefonach.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Jasne, w większości się zgadzam szczególnie z tym, że do m4/3 jest dużo szkiełek w dobrej cenie. Niemniej musisz przyznać, że gdyby Em-1 wyszedł jako FF to jeszcze więcej byłoby nad nim zachwytu. Chciałem bardziej ukazać to, że Olek jako przegrany w pewnym segmencie skierował swoje działania na bezlusterkowce + oczywiście aparatura medyczna i np ja osobiście byłem przekonany, że ciężko będzie konkurencji osiągnąć coś co osiągnął w tej materii Olek. Jak widać nie do końca tak jest.

.
    E-M1 to zakńczenie procesu jednoczenia systemu za co Olkowi chwała, FF to budowanie systemu od nowa. przez otwóg w puszce, nie przepuścisz tyle światła by naśwetlić małą klatkę. Nowe szkła , nowy bagnet i nowa matryca.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    E-M1 to zakńczenie procesu jednoczenia systemu za co Olkowi chwała, FF to budowanie systemu od nowa. przez otwóg w puszce, nie przepuścisz tyle światła by naśwetlić małą klatkę. Nowe szkła , nowy bagnet i nowa matryca.
    Skoro jedni mogą pokusić się o nowe szkła, nowy bagnet i nową matrycę to czemu nie Olek?

Uprawnienia umieszczania postów