Strona 32 z 71 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez opiotr Zobacz posta
    Albo trzecia możliwość - zmieni nazwę na S jak to kiedyś zrobiła KM.
    Podoba mi się ten pomysł, tylko bez zmiany nazwy. Współpraca z firma na S, ale tą drugą

---------- Post dodany o 19:45 ---------- Poprzedni post był o 19:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Akurat m4/3 jest mniejsze i lżejsze niż FF ale może być też równie duże - w zależności kto co potrzebuje. Co do cen się zgadzam, pewnie zostaną urealnione i to nie tylko w obozie Olego, bo inni też się cenią zbyt mocno. Natomiast w wejście w FF wątpię.
    Jak porównasz najnowsze zestawy kitowe, to FF wychodzi nawet lżejsze i mniejsze. Może w FF nie wejdą, ale z samego 4/3 trudno będzie wyżyć. Do tej pory było w bezlusterkowej niszy cicho i spokojnie. Ten rok wygląda na przełomowy, już nie będzie cicho i spokojnie...

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Podoba mi się ten pomysł, tylko bez zmiany nazwy. Współpraca z firma na S, ale tą drugą
    Z Samsungiem? Niestety żadna japońska firma nie zhańbi się współpracą z koreańską firmą...
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Jak porównasz najnowsze zestawy kitowe, to FF wychodzi nawet lżejsze i mniejsze. Może w FF nie wejdą, ale z samego 4/3 trudno będzie wyżyć. Do tej pory było w bezlusterkowej niszy cicho i spokojnie. Ten rok wygląda na przełomowy, już nie będzie cicho i spokojnie...
    Najnowszy zestaw w m4/3 to akurat Panasonic GM1 + 12–32 mm f/3.5–5.6, porównanie do A7 tutaj http://camerasize.com/compare/#491,487. Wiem, wiem, chodzi tobie o nowość Olka, czyli E-M1 + 12-40 f/2.8. Tak jak pisałem, w m4/3 może być i małe i duże według potrzeb od GM1 do E-M1. A jak małe może być FF jeszcze nie wiemy.

A dlaczego uważasz, że z FF lepiej można wyżyć? Przecież ilość ludzi potrzebujących FF to jest mały procent całego rynku foto.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 22.10.13 o 20:34

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Każdy potrzebuje FF, tylko nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Z Samsungiem? Niestety żadna japońska firma nie zhańbi się współpracą z koreańską firmą...
    Nie myślałem o Samsungu . Przyszło mi do głowy, że Sigma jeszcze nie ma bezlusterkowca, za to ma spory potencjał w temacie szkieł

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post był o 20:47 ----------

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Najnowszy zestaw w m4/3 to akurat Panasonic GM1 + 12–32 mm f/3.5–5.6, porównanie do A7 tutaj http://camerasize.com/compare/#491,487. Wiem, wiem, chodzi tobie o nowość Olka, czyli E-M1 + 12-40 f/2.8. Tak jak pisałem, w m4/3 może być i małe i duże według potrzeb od GM1 do E-M1. A jak małe może być FF jeszcze nie wiemy.

A dlaczego uważasz, że z FF lepiej można wyżyć? Przecież ilość ludzi potrzebujących FF to jest mały procent całego rynku foto.
    Potrzebujących jest bardzo mało, ale kupujących sporo i chyba nieźle się na tym zarabia Poza tym, jeśli sprzęt z małą matrycą nie musi być mniejszy, lżejszy i tańszy, to wolę większą matrycę. Mniejszy kadr sam sobie wytnę w programie graficznym jak będę chciał.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jak porównasz najnowsze zestawy kitowe, to FF wychodzi nawet lżejsze i mniejsze...
    ...i ciemniejsze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Potrzebujących jest bardzo mało, ale kupujących sporo i chyba nieźle się na tym zarabia
    Chętnie bym zobaczył jakieś badania, ile % kupionych aparatów z wymienną optyką to FF.
    Na ulicach przeważnie widzę ludzi z DX albo innym cropem.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Chętnie bym zobaczył jakieś badania, ile % kupionych aparatów z wymienną optyką to FF.
    Na ulicach przeważnie widzę ludzi z DX albo innym cropem.
    w
    Właśnie zadebiutował pierwszy model bezlusterkowaca z wymienną optyka z FF Jako NEX. O jakich więc badaniach piszesz?
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

pewnie o całym rynku, wliczając w to lustrzanki
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    pewnie o całym rynku, wliczając w to lustrzanki
    Ano właśnie, mam na myśli wszystkie aparaty z wymienną optyką.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Uprawnienia umieszczania postów