Z amazon.co.uk wysyłkę do Polski masz gratis już teraz (od kwoty chyba powyżej 25funciaków) ale tylko jeśli to jest natywnie wysyłane z amazonu a nie jednej z kilkudziesięciu podpiętych firm.
Z amazon.co.uk wysyłkę do Polski masz gratis już teraz (od kwoty chyba powyżej 25funciaków) ale tylko jeśli to jest natywnie wysyłane z amazonu a nie jednej z kilkudziesięciu podpiętych firm.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Wielu niezależnych sprzedających z Amazona UK też oferuje darmową wysyłkę do Polski.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
co do cen to na amazon.fr a7 jest (raczej będzie) za 1362,90 Eurasów... na niemieckim za 1499... skąd taka różnica?
zapowiadane ceny Nikona D610 to 1754 francuskich eurosów...
--- i jak dla mnie to jest rewolucja - jest to pierwszy bodaj bezlusterkowiec który w swojej klasie jest tańszy od lustrzanki ---
----------
kilka kolejnych fotek:
http://www.techradar.com/reviews/cam...89941/review/2
Ergonomia to sprawa bardzo indywidualna... Wydaje się że w tym soniaku nie będzie z nią źle... i że może to być łakomy kąsek...
Sony tym aparatem wprowadziło coś nowego i ożywczego na rynek foto... bez wątpienia, premiera wzbudziła emocje - tak te przychylne jak i skrajnie negatywne. Pewnie najbliższe dni/tygodnie/miesiące pokażą czy ruch Sony był hitem czy kitem...
Mnie ciekawi, czy przełoży się to na decyzje marketingowe konkurencji... raczej nie wyobrażam sobie, żeby Nikon, w chwilę po debiucie D610 zechciał zrezygnować z walki o rynek amatorskiego FF. Za Nikonem będzie wprawdzie przemawiać większa dostępność i niższe ceny optyki ale zarazem wyższa cena korpusu, teoretycznie słabsze i podatne ne BF/FF układy AF i brak odchylanego wyświetlacza (taki drobiazg... ale odkąd używam E-M5 uważam to za jeden z najbardziej genialnych wynalazków w zakresie ergonomii fotografowania) będą argumentami na rzecz bezlusterkowej alfy...
Może nie trzeba będzie długo czekać na ruchy konkurencji:
http://nikonrumors.com
Ale będą j...ja, co prawda f-mount ale za to taka retro puszka ze starymi nikkorami![]()
Znacznie lepszym rozwiązaniem od tego z E-M5 są wyświetlacze w Panasonicach serii G oraz GH (odchylane i obrotowe). Jest to genialne rozwiązanie, które doceni chyba każdy kto miał z nim styczność. Osobiście korzystam z niego już od kilku lat i nie kupiłbym body, które nie oferuje tego świetnego ficzera. Niestety wybór aparatów mających takowy ekran jest niewielki (przynajmniej dla mnie).