Strona 25 z 71 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Z amazon.co.uk wysyłkę do Polski masz gratis już teraz (od kwoty chyba powyżej 25funciaków) ale tylko jeśli to jest natywnie wysyłane z amazonu a nie jednej z kilkudziesięciu podpiętych firm.
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wielu niezależnych sprzedających z Amazona UK też oferuje darmową wysyłkę do Polski.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wielu niezależnych sprzedających z Amazona UK też oferuje darmową wysyłkę do Polski.
    Właśnie. A część oferuje dość tanią (~40zł) więc jest z czego wybierać.
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

co do cen to na amazon.fr a7 jest (raczej będzie) za 1362,90 Eurasów... na niemieckim za 1499... skąd taka różnica?
    zapowiadane ceny Nikona D610 to 1754 francuskich eurosów...

--- i jak dla mnie to jest rewolucja - jest to pierwszy bodaj bezlusterkowiec który w swojej klasie jest tańszy od lustrzanki ---

----------
    kilka kolejnych fotek:
    http://www.techradar.com/reviews/cam...89941/review/2
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    co do cen to na amazon.fr a7 jest (raczej będzie) za 1362,90 Eurasów... na niemieckim za 1499... skąd taka różnica?
    zapowiadane ceny Nikona D610 to 1754 francuskich eurosów...

--- i jak dla mnie to jest rewolucja - jest to pierwszy bodaj bezlusterkowiec który w swojej klasie jest tańszy od lustrzanki ---

----------
    kilka kolejnych fotek:
    http://www.techradar.com/reviews/cam...89941/review/2
    Jeśli w najbliższych latach zakupię jakieś FF to będzie właśnie coś takiego. Wielkie puszki z jeszcze większymi szkłami mnie nie interesują.

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Jeśli w najbliższych latach zakupię jakieś FF to będzie właśnie coś takiego. Wielkie puszki z jeszcze większymi szkłami mnie nie interesują.
    Mnie też ale.. jasne stałki fuji, olka czy panasa są właściwie użyteczne od pełnej dziury. Takie same szkła do ff małe nie będą, zwłaszcza jak będą jasne. Obawiam się że cegiełki w stylu sigma 50/1.4 to będzie podstawa przy tej konstrukcji. Pożyjemy, zobaczymy.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Ergonomia to sprawa bardzo indywidualna... Wydaje się że w tym soniaku nie będzie z nią źle... i że może to być łakomy kąsek...

Sony tym aparatem wprowadziło coś nowego i ożywczego na rynek foto... bez wątpienia, premiera wzbudziła emocje - tak te przychylne jak i skrajnie negatywne. Pewnie najbliższe dni/tygodnie/miesiące pokażą czy ruch Sony był hitem czy kitem...

Mnie ciekawi, czy przełoży się to na decyzje marketingowe konkurencji... raczej nie wyobrażam sobie, żeby Nikon, w chwilę po debiucie D610 zechciał zrezygnować z walki o rynek amatorskiego FF. Za Nikonem będzie wprawdzie przemawiać większa dostępność i niższe ceny optyki ale zarazem wyższa cena korpusu, teoretycznie słabsze i podatne ne BF/FF układy AF i brak odchylanego wyświetlacza (taki drobiazg... ale odkąd używam E-M5 uważam to za jeden z najbardziej genialnych wynalazków w zakresie ergonomii fotografowania) będą argumentami na rzecz bezlusterkowej alfy...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Ja bym kiedyś też był zainteresowany czymś takim ale w obudowie w stylu Fuji Tylko jest jedno ale - czy uda się zrobić jasne stałki, które wciąż będzie można nazwać małymi? Dla mnie już nawet to co ostatnio wypuszcza Fuji jest na granicy akceptowalności.

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Może nie trzeba będzie długo czekać na ruchy konkurencji:
    http://nikonrumors.com
    Ale będą j...ja, co prawda f-mount ale za to taka retro puszka ze starymi nikkorami

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    218
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    brak odchylanego wyświetlacza (taki drobiazg... ale odkąd używam E-M5 uważam to za jeden z najbardziej genialnych wynalazków w zakresie ergonomii fotografowania)
    Znacznie lepszym rozwiązaniem od tego z E-M5 są wyświetlacze w Panasonicach serii G oraz GH (odchylane i obrotowe). Jest to genialne rozwiązanie, które doceni chyba każdy kto miał z nim styczność. Osobiście korzystam z niego już od kilku lat i nie kupiłbym body, które nie oferuje tego świetnego ficzera. Niestety wybór aparatów mających takowy ekran jest niewielki (przynajmniej dla mnie).

Uprawnienia umieszczania postów