Strona 24 z 71 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 703

Wątek: Nex ff

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Rynek Pr0 nie podnieca się evilami, dSLR, SLT i co tam jeszcze się próbuje sprzedać. Podnieca się tylko szybkim i działającym AF-C oraz dostępnością szkieł. Jeśli pojawi się korpus który będzie dawał szybki AF-C bez lustra i był bez przejściówki kompatybilny ze szkłami EF L i AF-S G to będzie to koniec lustra w aparatach cyfrowych. Bez obrony ideologii dSLR.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Sony chyba nie odniosło wielkiego sukcesu na rynku lustrzanek FF.
    Wśród evili ma chyba większą szansę, bo jest pierwszym producentem który oferuje takie rozwiązanie.

Mogliby jednak zaoferować 135/2.0 albo 85/1.8 do portretów.

Dwa, czy trzy korpusy w sumie teraz mam. Ale głównie jednak używam jednego
    Obiektyw jeden by wystarczył, ale czasem chce się zrobić ujęcie efekciarskie, albo skupić się na detalu przy użyciu tele.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Czytalem watek wiele razy i... pojechales po potencjalnych klientach FF.
    Po pierwsze: po nikim nie pojechałem. Po drugie: nie mówiłem o FF, tylko o najnowszym produkcie Sony - i to nie puszce samej w sobie, tylko takiej a nie innej konfiguracji obiektywów. Po trzecie: nie o potencjalnych klientach, tylko o targecie, czyli o głównej grupie docelowej. Target to pojęcie węższe, niż wszyscy potencjalni klienci, wśród których oprócz głównej grupy docelowej znajdują się i ci, którzy targetem nie są.

Nie twierdze, ze mogles nie miec racji w przypadku skrajnego klienta gdzie
    sprzet kupuje sie dla szpanu albo testowania GO ale jednak bylbym bardziej
    ostrozny w klasyfikowaniu ogolnym...
    Nie było żadnej klasyfikacji ogólnej.

...bo to jednak nie fajne jak wrzuca sie
    kazdego do jednego wora i tlucze to kijem.
    A gdzie kogokolwiek wrzucałem do jakiegokolwiek wora i jeszcze okładałem kijem? Wyraźnie zaznaczałem, że znajdzie się garstka użytkowników, którzy kupią ten aparat z innych powodów. Ponadto nigdzie nie krytykowałem tych, którzy kupią ten aparat z powodu złudnych wyobrażeń na temat pełnej klatki lub po prostu z powodu zachcianki. Nie napisałem, że ich podejście jest złe i godne napiętnowania, wyraźnie to zaznaczyłem. Sam raz kupiłem żelazko, bo wydawało mi się dobre, a okazało się, że inne są lepsze. Parę razy kupiłem też aparat tylko dlatego, że mi się podobał, mimo że nie był to najlepszy aparat, jaki mogłem dostać za te pieniądze. Nie mam problemu z przyznaniem się do tego i nie czuję, abym się biczował mówiąc o tym. Dlaczego zatem mówienie o tym w odniesieniu do innej, bliżej nieokreślonej grupy anonimowych osób, miałoby być interpretowane jako tłuczenie ich kijem? Zastanów się nad tym.

Polecam skorzystac z formy pisania o sprzecie jaka prezentuje na grupie kolega " Jan_S".
    Dziękuję za radę, ale swoją reputację zawdzięczam temu, że piszę o wszystkim, nie tylko o sprzęcie, tak jak epicure, a nie Jan_S.

Sprobuj epicure odstawic swoje animozje a skupic bardziej na merytorycznych aspektach
    danego sprzetu i odniesc sie glownie do tego.
    Nie mam żadnych animozji. Skupiłem się tylko na merytorycznych aspektach tego sprzętu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Wychodzi jakieś 5300 PLN / 1362€
    http://www.amazon.fr/Sony-ILCE7B-CE-...alsrunner02-21
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    I znowu maniakalnie jasność = DOF. Ludzie dajcie spokój. Z waszych wpisów można by odnieść wrażenie, że ludzie kupują jasne 14ki i 23ki głownie dla GO a nie dla tego aby w gorszych warunkach mieć możliwość wykonania nierozmytych zdjęć z ręki. No chyba, że tak jest i tylko ja dziwny jestem.
    Dlaczego zakładasz, że ktoś przelicza jasność obiektywów pomiędzy różnymi formatami tylko dla uzyskania tej samej głębi ostrości? Przecież FF daje też mniejsze szumy. Więc jeśli do APS-C potrzebujesz np. Sony 24mm f/1.8 aby osiągnąć krótki czas naświetlania bo nie chcesz użyć więcej niż ISO 1600, to na FF możesz użyć 35mm f/2.8, podbić ISO o 1.3 EV i masz ten sam czas naświetlania przy mniej więcej podobnych szumach i dodatkowo nawet GO jest taka sama.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

A mnie coś te FF Sonego nie zachwyciło, szkieł nie ma a jak będą to drogie, a stosować jakieś od Leici to sorry ale nie dla mnie. Ale krok do przodu w rozwoju aparatów jest i to zrobiony przez Sony. Osobiscie wolałbym takie RX1 ale z jasną pięćdziesiątką.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Wychodzi jakieś 5300 PLN / 1362€
    http://www.amazon.fr/Sony-ILCE7B-CE-...alsrunner02-21
    Kalkulator chyba się popsuł. U mnie wychodzi 5742 po aktualnym kursie sprzedaży. Cena u nas będzie na pewno wyższa. My nie mamy amazona, a serwis realizuje tylko polskie gwarancje.

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Od kiedy ma zacząć działalność polski amazon ? Cos mi sie obiło o oczy, że oficjalnie wchodzą do Polski.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wuzet Zobacz posta
    Od kiedy ma zacząć działalność polski amazon ? Cos mi sie obiło o oczy, że oficjalnie wchodzą do Polski.
    Tak. Będą u nas pakować paczki i wysyłać do Niemiec.
    Ostatnio edytowane przez banc ; 20.10.13 o 23:52

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Gdzieś kiedyś napisałem, że fufu można zmieścić do obudowy MESuper grubszej o niecały centymetr na umieszczenie ekranu i matrycy to mnie zakrzyczeli a tu proszę
    Fajny aparat dla kogoś kto go potrzebuje i potrafi wykorzystać magię FF. Ciekawe czy będzie można podczepić z przeniesieniem elektroniki kilka ciekawszych szkieł Minolty?
    Ostatnio edytowane przez hades ; 21.10.13 o 12:01 Powód: zmiana jednostek milimetry na centymetry, na prośbę autora
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Uprawnienia umieszczania postów