Strona 28 z 75 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 744

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GX7

Mieszka w
    Belgia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    miło popatrzeć na takie wyniki wreszcie Panasonic dogonił Olympusa... na jak długo? trudno powiedzieć ale... trzeba przyznać że E-P5 ma godnego rywala. Wprawdzie nie jest tak piękny ale jest nieco tańszy i ma wbudowany wizjer... maleńki podobno i niewygodny takoż... ale jest...

zestaw z 20/1,7 bardzo kuszący się robi
    Dogania tak, dogonił... jeszcze nie. Wiem, że tak być nie powinno, że bez podania linku się o czymś mówi, ale gdzieś w zakamarkach forum było właśnie porównianie cropów e-m5 i GX7 i że dogonił to trochę za dużo powiedziane
    A stablizację też ma równie dobrą ?

Jak widać umożliwia ona wydłużenie ekspozycji o niewiele ponad 1 EV co nie jest wybitnym rezultatem w przypadku systemu Mikro Cztery Trzecie. Wystarczy wspomnieć, że lider pod tym względem -Olympus OM-D E-M5 - potrafił wydłużyć czas ekspozycji o około 3,5 EV.

fotopolis.pl
    So pliz stop talking bullshits

Jest to naprawdę dobry aparat, ale moim zdaniem oczko niżej niż e-m5 a gdzie tam do e-m1
    [=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez FuRiOn Zobacz posta
    gdzieś w zakamarkach forum było właśnie porównianie cropów e-m5 i GX7 i że dogonił to trochę za dużo powiedziane
    Epi linkował porównywarkę dp review, w żarowym M5 dostał baty. IBIS to inna sprawa. Równie dobrze można odbić piłeczkę i pokusić się o porównanie wideo. Fotopolo? Reklama reklama, pranie mózgu już od rana...
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wiem, że tak być nie powinno, że bez podania linku się o czymś mówi, ale gdzieś w zakamarkach forum było właśnie porównianie cropów e-m5 i GX7 i że dogonił to trochę za dużo powiedziane
    Było niejedno porównanie cropów i Panas nie tylko dogonił E-M5, ale go przegonił, włącznie z E-P5. Jakość obrazu w GX7 jest bliższa E-M1, niż tych dwóch modeli.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Belgia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Było niejedno porównanie cropów i Panas nie tylko dogonił E-M5, ale go przegonił, włącznie z E-P5. Jakość obrazu w GX7 jest bliższa E-M1, niż tych dwóch modeli.
    A to zapraszam w takim razie na http://cameralabs.com/reviews/Olympu...solution.shtml. Tam jest czarno na białym, a nawet w kolorze pokazane, że co jak co, ale matryca w GX7 jest blisko E-M 5, a nie dogoniła.

Skoro mowa o IBIS w E-M1, to wszyscy wiedzą, że jest ona taka świetna że niektórzy niedowierzali że z takimi czasami można robić nieporuszone foty. Nie można powiedzieć, że równie dobrze można sobie porówna osobno wideo. Jakość stabilizacji to przecież jedna z kluczowych spraw, żeby otrzymać ostry, nieporuszony obrazek. Na pewno jest to ogromny krok w porównaniu z poprzednią generacją Panasa, ale Olek E-M1(5) rządzą póki co ]

Natomiast jeśli miałbym wybierać między E-P5 a GX 7 to jasne, że będzie to Panas. Za podobną cenę dostajemy aparat dający nieznacznie gorszy obrazek, plus to czego E-P5 nie posiada. Gdyby jeszcze tak uszczelnili GX7........

Jestem na kupnie E-PL 5 w najbliższym czasie i jestem bardzo ciekawy, czy do końca roku pojawiłoby się takie cudo jak G7 z tą samą matrycą co w GX7? Brałbym bez zastanowienia. Teraz od G6 na rzecz E-PL 5 odwiodła mnie świetna matryca w Olku.
    [=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A to zapraszam w takim razie na http://cameralabs.com/reviews/Olympu...solution.shtml. Tam jest czarno na białym, a nawet w kolorze pokazane, że co jak co, ale matryca w GX7 jest blisko E-M 5, a nie dogoniła.
    Bądźmy poważni, ta strona to parodia serwisu testującego aparaty. Fotki zostały zrobione na szybko w czasie konferencji w Irlandii, wywołane nie wiadomo czym. Kompletna amatorszczyzna. Zajrzyj sobie na dpreview, tam mają testy z prawdziwego zdarzenia.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

1. To jest portal dość mocno oblepiony reklamami, bez Adblock Plus nie podchodź.
    2. Nawet w kolorze zielonym, fajnie. Szkoda, że nie robili testów h-iso w słoneczny dzień, wygrałby je mój PL1.
    3. Różnica w ostrości (raw quality, nie linkowany przez ciebie jpg) może wynikać z braku filtru aa w Oly M1.

Patrząc tylko na obrazki z tego linku (raw quality, raw noise) wiem, że GX7, w USA jest mega okazją! Generalnie patrząc na aparat jest przynajmniej remis, w zależności na czym, komu zależy. Jeśli tylko na obrazowaniu jest lepszy od M5.

Jestem na kupnie E-PL 5 w najbliższym czasie i jestem bardzo ciekawy, czy do końca roku pojawiłoby się takie cudo jak G7 z tą samą matrycą co w GX7? Brałbym bez zastanowienia. Teraz od G6 na rzecz E-PL 5 odwiodła mnie świetna matryca w Olku.
    Panas jeszcze nie dojrzał, że można sprzedawać trzewia GH3 w opakowaniu GX7. Tak samo jak Oly, któremu do miana idealnego aparatu dla Jasia Stasia w M1 brakuje tak z 15 mbps w wideo. I proszę, nie przesadzaj z tą matrycą w PL5 jest OK i tyle. Jak dojdą do poziomu D5100 to będzie dla mnie znak. Póki co jest OK.
    Nie chcesz zaczekać na GM1?

O! Mam, największą wadą tego GX7 jest fakt, że nie jest to sensor multi aspect, pomimo tego, że to konstrukcja autorska Panasa. Wstawiłbym tu stop klatkę z filmiku zrobionego hakowanym GH2, by pokazać jak taki rodzaj sensora wpływa na skalowanie (w dół) filmików, ale moja reputacja na tym forum by tego nie przeżyła.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16.10.13 o 07:59
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Bądźmy poważni, ta strona to parodia serwisu testującego aparaty. Fotki zostały zrobione na szybko w czasie konferencji w Irlandii, wywołane nie wiadomo czym. Kompletna amatorszczyzna. Zajrzyj sobie na dpreview, tam mają testy z prawdziwego zdarzenia.
    Witam !

Wlasnie ustawilem sobie porownanie GX-7 vs EPL-5 i wychodza praktycznie takie same jakosciowo foty
    Porownywalem na 12800 ISO i 25600 ISO
    Wiec jak to sie dzieje, ze EPL-5 jest tak samo dobry ?

Na niskim ISO wychodzi ze GX-7 jest lepszy

Wychodzi tam jeszcze kolejna sprawa, ze EPL-5 jest lepszy na wysokim ISO od... OM-D E-M5.

PEN E-P5 wypadl tam na wysokim ISO lepiej od GX-7 (12800 ISO)
    Ale dla 25600 ISO wychodzi odwotnie

W porownywaniu chodzi o pliki RAW ktore oni tam wywolywali.

Tak jak widze, nie ma jednoznacznej przewagi GX-7 nad innymi

Ostatecznie zycie zweryfikuje jak ludzie zaczna GX-7 na co dzien uzywac i umieszczac foty w internecie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 16.10.13 o 08:57
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta

Nie ma tam iso 100tys? kurcze potrzebowalbym...

Chyba wreszcie Panas zrobil nastepce starutkiego G1, juz niedlugo potestuje..

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Nie ma tam iso 100tys? kurcze potrzebowalbym...
    Takie czasy panie, co poradzisz. Alternatywnie możesz myśleć tak 25600 = stare 6400.
    cały dzień Plejstejszyn.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Wlasnie ustawilem sobie porownanie GX-7 vs EPL-5 i wychodza praktycznie takie same jakosciowo foty
    Faktycznie, wszędzie widać sam szum i zero obrazu, więc jakościowo zdjęcia są takie same Gdzie Ty to porównywałeś? Wejdź na dpreview, zajrzyj do nowej sceny testowej, przełącz się na rawy i światło żarowe, użyj jakiś nieco bardziej realnych czułości i wytęż wzrok.