Strona 24 z 75 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 744

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GX7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7

Jak dla mnie, od pierwszego OMD, matryce są kosmiczne w porównaniu z G2 czy E30. Teraz decydują nieco inne kwestie. Przynajmniej u mnie.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Ostatnio chwilę się pobawiłem GX7 w sklepie i jakoś mnie nie porwał. Niby wszystko fajnie, ale jednak GH2 bardziej mi leży. Poczekam sobie na G7 i na GM1 lub coś podobnego do kieszeni.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grzyboo Zobacz posta
    Ostatnio chwilę się pobawiłem GX7 w sklepie i Poczekam sobie na G7 i na GM1 lub coś podobnego do kieszeni.
    Ja się nie mogę doczekać zumeczka 12-32, mam PM2 i nie sądzę by Panas mógł coś więcej jeszcze ugrać na polu rozmiar korpusu vs ergonomia.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Ja podobnie, niestety pewnie ciężko go będzie kupić osobno w rozsądnej cenie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W testach obie matryce wypadną podobnie. W praktyce ta z Olka powinna być ciut lepsza w pewnych warunkach. Obie jednak są lepsze, niż te w E-M5 i E-P5.
    Myślisz że jest aż tak dobrze? Ja raczej obstawiam że lepsze wrażenia z oglądania zdjęć są nie tyle efektem podniesienia sprawności matrycy (chociaż na pewno jest tu jakiś postęp) co poprawieniem algorytmów odszumiania i wyostrzania tudzież interpolacji kolorów

Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    Pierwsze obniżki.
    4090 w kicie z zoomem w Saturnie.
    ja go widzę w tej cenie w RTV Euro AGD... ciekawe kiedy zacznie spadać cena zestawu GX7 + 20/1,7

Ostatnio chwilę się pobawiłem GX7 w sklepie i jakoś mnie nie porwał. Niby wszystko fajnie, ale jednak GH2 bardziej mi leży. Poczekam sobie na G7 i na GM1 lub coś podobnego do kieszeni.
    No to są przecież zupełnie dwie różne koncepcje aparatu...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Myślisz że jest aż tak dobrze? Ja raczej obstawiam że lepsze wrażenia z oglądania zdjęć są nie tyle efektem podniesienia sprawności matrycy (chociaż na pewno jest tu jakiś postęp) co poprawieniem algorytmów odszumiania i wyostrzania tudzież interpolacji kolorów
    Nie myślę, tylko wiem Widziałem zdjęcia, w tym rawy. Choćby na dpreview można je sobie porównać. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie, czy to matryca, czy soft, czy cokolwiek innego - efekt końcowy się liczy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Jak dla mnie GM1 może mieć dwa guziki (on/off i spust migawki) i jedno kółko do zmiany przysłony i wajchę przy spuście do korekty ekspozycji. Reszta może iść przez ekran dotykowy. To ma być aparat do kieszeni, który po prostu wyjmę i zrobię zdjęcie w trybie A. Idelnie jakby miał wizjer, choćby taki słaby jak w LF1.
    Gdyby jeszcze zoomik 12-32 był w miarę przyzwoity to byłby całkiem wypas Z drugiej strony Olek ma już coś w tym rodzaju, chociaż nie tak ekstremalnie małe.

---------- Post dodany o 10:31 ---------- Poprzedni post był o 10:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    No to są przecież zupełnie dwie różne koncepcje aparatu...
    Wiem, że są różne, ale miałem nadzieję na jeden uniwersalny, wszystkomający aparat jakim niby jest GX7. Jednak nie porwał mnie. Z drugiej strony jak będzie kosztował 2K to pewnie stanie się bardziej przekonujący

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Wiem, że są różne, ale miałem nadzieję na jeden uniwersalny, wszystkomający aparat jakim niby jest GX7. Jednak nie porwał mnie. Z drugiej strony jak będzie kosztował 2K to pewnie stanie się bardziej przekonujący
    wiesz, ja myślałem że taki E-M5 będzie takim aparatem "do wszystkiego"... niestety nie jest. nie jest tak mały, tak poręczny jak E-P1 i nie jest też tak wygodny w obsłudze, w uchwycie, jak choćby D7000/D7100... tak wiem, można dopiąć gripp'a

Dlatego coraz częściej po głowie chodzi mi pomysł by rozdzielić funkcje - np. na takie coś w rodzaju GX7+20/1,7 lub X100s (aparat do kieszeni) i drugie coś większe, cięższe ale z lepszą jakością obrazu niż najlepsze konstrukcje m4/3 i przede wszystkim z lepszą ergonomią...

--
    w świetle powyższego, będę się z ciekawością spadkom ceny GX7 przyglądał...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Ja doszedłem do tego samego wniosku.
    Ten większy to już niedługo będzie E-M1 z 12-40
    A ten mniejszy, w przyszłości to E-P5 bądź GX7 z 20-ką lub zoomowatym naleśnikiem.

Pozdrawiam
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

GX7 jak na kieszonkowy aparat jest jednak nieco za duży i dlatego jestem ciekaw co to będzie z GM1.
    GH3 bardzo mi się spodobał jeżeli chodzi o ergonomię, a wysokość ma praktycznie taką samą jak GH2 więc tak samo można go nosić w kieszeni kurtki.
    Jakbym miał z jakichś powodów mieć tylko jeden aparat to wybrałbym GX7, ale nie ma takiego obowiązku więc można pomyśleć o czymś wygodniejszym od GH2 i czymś naprawdę niewielkim na rower czy w góry.
    Jakość zdjęć wszystkie nowe matryce mają świetną jak dla mnie.