45 i 12 używam w cerkiewkach. Podobnie jak zooma 14-35. Doskonałe szkła i bardzo dobre światło mają.
14-54 wrócił do łask, i wcale taki duży nie jest, a jak na moje potrzeby doskonale współpracuje z penem, więc parcia na nowe szkło nie mam.
45 i 12 używam w cerkiewkach. Podobnie jak zooma 14-35. Doskonałe szkła i bardzo dobre światło mają.
14-54 wrócił do łask, i wcale taki duży nie jest, a jak na moje potrzeby doskonale współpracuje z penem, więc parcia na nowe szkło nie mam.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Witam !
Faktycznie chodzilo o panasa z 14mm/2.5
Z listy mozna wykreslic tego panasa ale i tak mamy pokazna kwote za szkla 5394 zl
Rozpatrywalem glownie jasnego zooma o stalej wartosci przyslony na calym zakresie cos co mozna porownac jakoscia optyki i jasnoscia bardziej do stalek.
m.ZD 12-50 odbiega od tych wymagan i nie wchodzi w gre...
Ale jak juz chcialbyc tak doradzac to mozna zaproponowac ciemny m.ZD 14-150 jako bardziej uniwersalny obiektyw za 1700 zl
Ze szklem ZD 14-54 w mikro 4/3 w EPL-1 mialem problemy bo AF nie trafial ale aparat pokazywal ze trafil,
Pewnie byla to wersja (1) tego szkla.
Nie wiem jak to teraz zachowuje wersja (1) sie na nowszych penach ? Czy AF jest pewniejszy ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 24.09.13 o 21:44
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Niby pitolenie, ale jest kilkadziesiąt sekund filmiku z M1 w różnych scenach, w tym z lejącą się wodą (stop klatka)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
nieźle, nieźle![]()
Fiu fiu
Od paru dni są znane oficjalne ceny obiektywu w PL. Warto o nich wspomnieć, bo pewnie nie wszyscy o nich wiedzą, zwłaszcza, że w polskich sklepach internetowych jeszcze nie ma obiektywu.
M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm 1:2.8 czarny 4390 zł
w zestawie:
E-M1 czarny + EZ-M1240 10590 zł
E-M1 6990 zł
różnica : 3600 zł
pozdr
z.
Skąd to zdziwienie, że w zestawie jest taniej?
I szukają kupca na nerke tudzież inne narządy regenerujące się lub parzyste![]()
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra