Mgliste cudne, i kapitalne światło na tych powyżej.
Bardzo przyjemnie tu zaglądać![]()
Mgliste cudne, i kapitalne światło na tych powyżej.
Bardzo przyjemnie tu zaglądać![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Piękna mgła. 23, 24, 25 - cudowny klimat! W 23 świetna jest ta płynąca kaczka. Zazdroszczę takich kadrów.![]()
wybieram 18 i 24.
czy podczas twojej podróży było ciepło czy chłodno??
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Abir i tak, i tak. Ranki i wieczory chłodne. Temp. spadała do ok. 4-5 st. w Laponii były juz przymrozki ze szronem, ale w południe bywało też ponad 20 st. Generalnie jednak na północy tak około 15 st. w słoneczny dzień. Polar trzeba było mieć![]()
tak pytam o temp. bo mgliste poranki z pięknym słońcem raczej zdarzają się w rześką wilgotną pogodę, za to na zdjęciach wykonywanych za dnia widać fajne niebieskie niebo i wydaje się że jest ciepło. zastanawiałem się nad różnicami temperatur
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Była ta różnica, te ostatnie zdjecia robione przy bodajże 4 st., w dzień poszło w górę.
Z tymże nie widać tego na tych zdjeciach z niebieskim niebem, ale w te dni mocno wiało. A jak za dnia mocno wiał wiatr to pogoda taka z reguły nie wróży mgieł nad ranem, wywiewa wilgoć i tak było w tym PN Petkeljarvii. Jak go opuściliśmy to przestało wiać, przyszedł wyż i pojawiły sie mgły nad ranem.
Jestem za prostotą - wybieram 20 i 25.
Pozdr
definitywnie jesteś mistrzem mgieł
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Mgły piękne.