Ostatnio edytowane przez And.N ; 17.09.13 o 19:12
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Musisz mieć. Właśnie sprawdziłem w Lisku na Ubuntu i działa. Może Ty inaczej zdjęcia wstawiasz? Ja robię tak:
1. Zamiast "Zamieść szybką..." klikam "Opcje zaawansowane"
2. Klawisz "Zarządzaj załącznikami" pod oknem edytora lub ikona spinacza w menu edytora
3. Otwiera się okienko "Zarządzaj załącznikami", klikam "Dodaj pliki", potem "Wybierz pliki"
4. Wybieram pliki z dysku, zatwierdzam i klikam "Wgraj pliki"
5. Wgrane obrazi mam w dolnej części okna zaznaczone jako załączniki do dodania do posta
6. Klikam "Dodaj w linii", miniaturki pojawiają się w edytorze w treści posta
7. Po dwukrotnym kliknięciu na miniaturkę w edytorze w treści posta pojawia się możliwość ustawienia rozmiaru obrazka, taka jak poniżej
![]()
The question is, who cares?
[QUOTE=ahutta;1005775]Musisz mieć. Właśnie sprawdziłem w Lisku na Ubuntu i działa. Może Ty inaczej zdjęcia wstawiasz? Ja robię tak:
1. Zamiast "Zamieść szybką..." klikam "Opcje zaawansowane"
2. Klawisz "Zarządzaj załącznikami" pod oknem edytora lub ikona spinacza w menu edytora
3. Otwiera się okienko "Zarządzaj załącznikami", klikam "Dodaj pliki", potem "Wybierz pliki"
4. Wybieram pliki z dysku, zatwierdzam i klikam "Wgraj pliki"
5. Wgrane obrazi mam w dolnej części okna zaznaczone jako załączniki do dodania do posta
6. Klikam "Dodaj w linii", miniaturki pojawiają się w edytorze w treści posta
7. Po dwukrotnym kliknięciu na miniaturkę w edytorze w treści posta pojawia się możliwość ustawienia rozmiaru obrazka, taka jak poniżej
Wszystko jest zgodne jak piszesz, do momentu dwukliku na miniaturce. Zero reakcji
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 17.09.13 o 21:51
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Próba Full Size
Jednak powiększenie do pełnego rozmiaru (900x639pix) nie działa po kliknięciu lewym myszy. To o czym pisałem wcześniej...
Ostatnio edytowane przez And.N ; 17.09.13 o 22:09
Ciekawe. Sprawdziłem pod Ubuntu na FF v11.0 i działa.
Sprawdź jeszcze co masz zaznaczone w Ustawieniach->Ustawienia ogólne->Interfejs edytora postów U mnie jest "Zaawansowany edytor WYSIWYG".
Oraz co jest ustawione w "Zaawansowane opcje dodawania załączników".
---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post był o 22:06 ----------
Sprawdziłem. Kwestia ustawienia wariantu edytora. Przestaw na "Zaawansowany".
Obsługa załączników w tych Ogólnych Ustawieniach mam zaznaczone: "Zaawansowane opcje dodawania załączników włączone".
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 22:51 ----------
Oprócz powiększenia zdjęcia jednym kliknięciem do rozmiaru w jakim wstawiłeś. W tym wątku np. foto 166,167,168...itd. Wiem marudzęPrzyzwyczaiłem się już do klikania prawym i pokaż obrazek.
Przełącz edytor na inny. Zapisz ustawienia i znowu przełącz na zaawansowany i zapisz ustawienia. Jak to nie pomoże, to musisz wyrzucić komputer![]()