W Firefox to zdjęcie wyświetla mi się będąc zalogowanym jako obrazek przeskalowany do wielkości 800x599pix. Aby powiększyć po "właściwy" rozmiar (1049x758pix) muszę kliknąć na nim prawym myszy i wybrać Pokaż obrazek.
(W przeglądarce IE nie mogę w ogóle powiększyć zdjęcia)
Podejrzewam, że mało kto tak robi bo może nawet nie wiedzieć, że zdjęcie ma większy rozmiar. Tak jak teraz przeskalowane ma gorszą ostrość i należy się liczyć z takim komentarzem. Być może przesadzam ale dobrym przykładem mogą być zdjęcia jakie zamieszcza nyny w galerii gdzie bardzo wyraźnie widać różnicę w jakości pomiędzy zdjęciem przeskalowanym a tym w pełnym rozmiarze (w jakim zostało wstawione).
W zdjęciach, które wstawił koronax po najechaniu myszką pokazuje się "łapka" z opisem "Kliknij obrazek aby uzyskać większą wersję" (w pierwszym też choć większej wersji się nie uzyska bo ma 800pix) i tu od razu widać, że można powiększyć. Z jakiej przeglądarki korzystasz? Wstawiałeś wybierając Full Size?
Tak to wygląda po najechaniu myszką na zdjęcia.
Przeglądarka u mnie ta sama Firefox. Czyli co, zdjęcia zostały wstawione różnym sposobem?![]()