Właśnie wróciłem z Łodzi widzeliśmy się z Matte i spotkanie poszło świetnie.
Muszę bardzo podziękować Matte64 w ogóle ,ze jest i jest naprawdę żywy oraz działa dużo w Łodzi i to obecnie taki on jest umysłowo Grohmanem czyli człowiekiem który działa i myśli oraz krzewi przedsiebiorczość.
Obwiózł mnie dookoła całej fabrycznej dzielnicy autem i wszystko pokazał i dużo opowiedział o samej historii ,którą znał dość dobrze i naprawdę wprowadził mnie w to wszystko sprawnie
, bylismy w przedzalni nawet trochę do środka żeśmy wleźli (nielegal)
, raczej już to wyburzą - cegła w strasznym stanie nawet na tekstury średnio na jeża nikt chyba nie wywali na renowację srodków finansowych (szkoda wielka szkoda), a myśmy potem poszli na kawę obgadać sprawę.
Projekt chcemy zrobić i mamy na to pomysł i zarys scenariusza i zarówno mi jak i Mateuszowi wydaje się on dobry w świetle tego co w samej Łodzi jest problemem czyli magiczne \"NIE DA SIĘ NIC SIĘ NIE DA czyli umierajace miasto albo raczej o umierające umysły.
Mateusz naprawdę w miarę dokładnie przedstawił mi problematykę Łódzką a ja przedstawiłem mu pomysł na animację.
Rzeczywiście chcemy coś bardziej profesjonalnego zrobić i po dłuższej dyskusji mniej lub bardziej krwawej

) jednak doszlismy wspólnie do wniosku ,że nie ma sensu tego tematu inaczej robić niż pro tym bardziej ,że chyba znaleźliśmy dość dobry pomysł na przedstawienie tego a teraz w tym momencie będziemy pracować nad workflow w innej animacji do, której Matte64 chce przystąpić razem z nami , jest juz nas trzech czyli Danton, Addjar, Matte64.
My swój plan pracy mamy ustalony i bedziemy go realizować i teraz jeżeli ktoś chce cos już teraz robić w sprawie przedzalni to fajnie byłoby jeżeli (no chyba że ma całkowicie swoją koncepcję scenariusza i nie chce z nami) ale fajnie byłoby jeżeli ktoś by juz cos robił , chciał modelowac to aby to juz podpiąć przynajmniej pod pomysł , który mamy na tą animację wiec niedługo tu powieszę scenariusz.Oczywiście to tylko propozycja -- uprzedzam nikogo do niczego nie zmuszam, żeby to było jasne

))
Piotao ma rację - -jest z naszej strony kupa błędów do zrobienia w animacji dlatego właśnie robimy animację pilotażową aby stworzyć workflow i teraz zrobić wiekszość błędów takich czy innych, które zwyczajnie musimy popełnić aby się zgrać i w pelni nauczyć.
Przędzalnia to dla nas temat poważny gdzie na gołodupca ja do niego osobiście nie podejdę amyślę ,że chłopaki też nie no ale tez niech cos napiszą i powiedzą.
Mamy zarys scenariusza i go niedlugo tu powieszę albo w jakimś osobnym wątku to jeżeli komus będzie pasować to moze już sobie coś dłubać.
Jak powieszę scenariusz to potem powieszę storyboard.
Ale dajcie mi troche czasu bo już ciągnę też animację pilotażową.