Strona 14 z 164 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

porównanie nyny'ego o tyle jest uzasadnione że ceny Nikonów w krótkim czasie po debiucie dosyć szybko spadają - sprzęt jest w ofercie kilkudziesięciu sklepów, jest konkurencja i ceny lecą... Z Olympusem jest inaczej, sprzedawany jest przez nielicznych handlowców i mocno trzyma ceny...

Ja chętnie bym tę zabawkę przygarnął, bo wygląda na to że w zakresie ergonomii będzie świetnie, ale... sorki, nie za taką kasę
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Nyny, po pierwsze wyluzuj. Porównujesz ceny rynkowe d800 po roku od wyjścia z ceną E-M1 w dniu premiery. Zobacz inaczej:
    D7100 - 1199 euro, D800 - 11.000 PLN, D600 - 2100$, GX7 - 4300 PLN, 70D - 1199 dolarów, 7D - 1700 dolarów.
    Jak widać E-M1 jest w środku Twej listy. Poza tym porównanie go nie tyle z FF, ale ogólnie z lustrzankami jest raczej wg mnie nie trafione.
    Dla Ciebie kolejny kastrat, a wg mnie 1szy aparat z prawdziwym potencjałem zamykający erę ułomnych aparatów podpierających się lustrem.
    D7100, GX7, 70D to swiezynki, ktore nie dotknal syndrom spadku ceny zwiazanej z obecnoscia na rynku (notabene bardziej dynamiczna niz np. E5 czy OMD), wiec porownanie jak najbardziej zasadne, ceny wziete z popularnych polskich porownywarek, wiec nie ma co szafowac obca waluta.
    D800, D600, 7D mialy uzmyslowic co mozna w alternatywie zanabyc.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Fajna dyskusja, aczkolwiek sam E-M1 bardziej od dyskusji mi się podoba. Kupić nie kupię, ale bardzo chętnie zobaczyłbym to cudo w Chełmnie.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Moim zdaniem - tak. Najczęściej powodem postania FF/BF jest nieidentyczna odległość od obiektywu do czujników AF i do powierzchni matrycy (jedno i drugie znajduje się w innym miejscu lustrzanki). Błędy w ostrości wywołane nieprawidłową pracą silnika AF w obiektywie są sytuacją permanentną i wymagającą interwencji serwisowej. Zatem, w moim przekonaniu, będzie OK z Twoimi obiektywami.
    Wydaje mnie się, że problem FF/BF będzie nadal występował.
    Korpus coś sobie zmierzy i przesle informacje do obiektywu.
    Jeden obiektyw na podstawie tej informacji przesunie soczewki w jedno miejsce a inny obiektyw przesunie w trochę inne miejsce.
    Jesli nie nastapi kontrola wyniku (ponowne ostrzenie) to chyba nie bedzie stuprocentowej pewności, że obraz będzie ostry.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    Wydaje mnie się, że problem FF/BF będzie nadal występował.
    Korpus coś sobie zmierzy i przesle informacje do obiektywu.
    Jeden obiektyw na podstawie tej informacji przesunie soczewki w jedno miejsce a inny obiektyw przesunie w trochę inne miejsce.
    Jesli nie nastapi kontrola wyniku (ponowne ostrzenie) to chyba nie bedzie stuprocentowej pewności, że obraz będzie ostry.
    Ale pewnie jest dodatkowa weryfikacja kontrastem.

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Coś się Robcio nie postarał

Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Nyny tu ma rację i nie tylko on. Wszyscy piszą że jest lepszy od OMD-M5 o 1EV, a po obejrzeniu fotek Wonga'
    http://robinwong.blogspot.com/2013/0...roduction.html
    Kolega Fatman tak to okreslił
    fatman | 2013-09-10 08:05:55
    Łeb odpada a mózg się lasuje ! O
    Jak to mówią... Krawaty wiąże i usuwa ciążę
    Zobaczcie co potrafi w wysokim ISO i jakie foty robi z ręki przy czasie 1.6 sek.

| OlyJedi Awatar sten
    Mieszka w
    k / Cieszyna
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Witam szanowne towarzystwo fotografów i profesjonalistów.
    No niestety dla zwykłych amatorów tańsze czy droższe to cudo nie jest, może za pięć lat od Was odkupię. Niedawno kupiłem pięcioletniego E- 420. i tez jestem w fotograficznym niebie, Bo dotychczas bawiłem się kompaktem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rydułtowy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

A ja mam nadzieję że olek wypuści takiego odpowiednika e-30 do tej puszki. Pozbawi go uszczelnienia a zostawi obsługę starych szkieł i wyceni go jakieś 3 tysiące taniej

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sten Zobacz posta
    Witam szanowne towarzystwo fotografów i profesjonalistów.
    No niestety dla zwykłych amatorów tańsze czy droższe to cudo nie jest, może za pięć lat od Was odkupię. Niedawno kupiłem pięcioletniego E- 420. i tez jestem w fotograficznym niebie, Bo dotychczas bawiłem się kompaktem.
    Świetnie wiedzieć ,ze będą pewni nabywcy gdy my już nacieszymy się tymi sprzęciorami...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez utoplec Zobacz posta
    A ja mam nadzieję że olek wypuści takiego odpowiednika e-30 do tej puszki. Pozbawi go uszczelnienia a zostawi obsługę starych szkieł i wyceni go jakieś 3 tysiące taniej
    Wyceni 2tys taniej i nazwie następcą E-M5. Kiedyś to się stanie.

Uprawnienia umieszczania postów