mnie...
Nyny cały szkopuł w tym że każdy inaczej widzi to pozycjonowanie. Pomijając już to rzeczywiście D300 byłoby lepszym porównaniem, choć wg mnie D300 nigdy nie było tak mocne jak E3 czy E5 (chodzi o pancerność szczelność itd) Jeżeli M1 będzie tak mocny jak topowe lustra Olka i tak wytrzymały w trudnych warunkach, to trzeba tylko pogratulować, bo dawno Olek tak dobrego aparatu nie pokazał.
Teraz tylko czekać na realne potwierdzenie że taki jest jak piszą. Na Amazonie już go wyprzedali, więc na spadek cen bym nie liczył prędko i to mnie zasmuca
![]()
Ale tylko nieco![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Chciałbym napisać tylko jedno. M1 prezentuje się wspaniale. Jeśli potwierdzą się pierwsze spostrzeżenia, to będę się cieszył że zostawiłem sobie 12-60. Taki zestawik będzie świetnym uzupełnieniem pozostałego sprzętu. Tylko najpierw cena musi się urealnić w okolicy topowych luster aps-c.
O! Czterysetny post w nie HP. Jubileuszowy![]()
bezbagnetowiec z mianowania
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Wreszcie szkiełka ZD wrócą do łask. W tym momencie zastanawiam się nawet np. czy nie lepiej kupić znowu ZD 14-54mm, tańszego od 12-40.
Nyny, spokojnie, porównujesz ceny rynkowe np. d800 po roku od wyjścia z ceną E-M1 w dniu premiery. Zobacz ceny na starcie:
D7100 - 1199 euro, D800 - 11.000 PLN, D600 - 2100$, GX7 - 4300 PLN, 70D - 1199 dolarów, 7D - 1700 dolarów.
Jak widać E-M1 jest w środku Twej listy. Poza tym porównanie go nie tyle z FF, ale ogólnie z lustrzankami jest raczej wg mnie nie trafione.
Dla Ciebie kolejny kastrat, a wg mnie 1szy aparat z prawdziwym potencjałem zamykający erę ułomnych aparatów podpierających się lustrem.
Polecam, świetny aparat. Jak dla mnie nadal ciekawa alternatywa dla droższego e-m1. Zwłaszcza że też pozwala na dorzucenie gripa.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 10.09.13 o 23:31
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm