Strona 17 z 126 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Wiejo- podkreślasz przy fotce 68. ciepły urok kobiety sprzedającej wcześniej czekolady i póżniej orzeszki. To fakt, ta Pani wyróżnia się w swoim otoczeniu dworcowo- przydworcowym. Jest na swój sposób zadbana, czysta no i przede wszystkim zarabia na siebie sprzedając te produkty (inni wolą żebrać i kombinować). Poza tym taszczy te swoje torby podróżne na kółkach z nieodłączną karimatą. Zapewne historię jej życia długoby opowiadać...

69. Mother, nie fikaj!

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    70. Nocny Recycler

rocco
    Gość
    Ostatnie dwa bardzo fajne.
    Poruszona ręka podkreśla dynamike gestu na fotce 69 a "mama" ma naprawdę zahukaną minę.
    "Recykler" (IMHO) za szeroko, uciąlbym paniusię, odwraca uwagę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Bit4, zdjęcia BW lubią głębokie czernie. Nie bój się, że stracisz szczegóły w cieniach. Twój obróbka jest trochę blada.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Coraz milsze zdjęcia robisz. I wyraźne podobieństwo do stylu Rafała Czarnego. I za Rafałem - nie bój się głębokich czerni, kontarstów - B&W to lubi! : )

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Bardzo się cieszę, że robisz street z bliska. Nie ma to jak oddech konkurencji na karku. Zaglądam tu od jakiegoś czasu z upodobaniem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Kontrast i czerń popraw w twoich B&W, a będzie dużo lepiej. Podpatrz obróbkę Rafała Część z Twoich zdjęć jest poruszona, ale niestety bez ukrytych w tym zamiarów, tak chaotycznie. Trochę to psuje wygląd zdjęcia, a nie daje nic w zamian. Popracuj też na szumem, bo ten, który często u Ciebie widzę jest drobny i bardzo ostry, jakby piasek na zdjęciu.

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Bardzo się cieszę, że robisz street z bliska. Nie ma to jak oddech konkurencji na karku. Zaglądam tu od jakiegoś czasu z upodobaniem.
    Rafał, zmobilizowałeś mnie Czas się wybrać na ulicę, od dawna nie robiłem streetu
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    rocco- fot.69- fakt była to krótka ale burzliwa wymiana zdań pomiędzy synem a jego matką (choć nie wygląda na taką); Recykler- gdybym uciął prawą stronę (kobieta) utraciłbym cały kontekst. Bo wówczas nie byłoby wiadomo czy Recykler kręci się wokół kubła czy kubeł wokół recyklera czyli krótko mówiąc czy on chodzi po mieście i wypełnia kubły gazetami czy na odwrót. Z fotki można domniemywać, że oczyszcza kubły z gazet (prowadząć jednocześnie półgłosem zażarty monolog);
    Rafał- na razie jestem na etapie przerostu "treści" na formą Wiele próbowałem z BW różnych patentów (Greg Gorman--doszedłem do pkt. 14; Nicolas Noben, PJ Marley, LAB, Bicolor itp.) i efektu nie widać. Może dlatego, że z lenistwa jadę na jpg.+ autoWB+ krzywe+ QuickSelectionTool+wyostrzenie "Głębokie cienie" to pieśn przyszłości.... No przecież nie poproszę Ciebie o obrobienia po swojemu jakiejś fotki bo moja zgredowska ambicja mi na to nie pozwala, i zresztą każdy ma swoje patenty, do których sam dochodzi... . A co do fotek z bliska to jest magia adrenaliny, trochę jak sporty ekstremalne, tylko że w mieście
    Przemq_09, Suchar- spochlebiacie mi a przecież ludzie patrzą. Ja tylko biorę aparat i idę na miasto, na żywioł. Na razie mnie to relaksuje. Z reguły jest to wieczór i trudne warunki oświetleniowe, stąd poruszenia na fotkach. Pracuje wówczas na ISO 800 i max przysłona ale i tak jest nieciekawie. Przydałoby się w E-1 użyteczne ISO 1000- 1400, to by mi stykło. Jest w E-1 opcja ISO 1600 i 3200 ale nawet nie próbuję bo szkoda fotek.

71. Dopaść Krasnala!

72. [...] Qrwa, ja ********! * [...]

* uprzedzając reakcję admin, jest to cytata z polskiego filmu fabularnego. W scenariuszu filmu Q=Ku.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    73. ...a jachty, to podrożały aż o 3% !

74. Przelotem i zgrabnie

75. nie gadaj, ładnie gra ("Siedem dziewcząt z Albatrosu")

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Odkurzona fotka z ostatniej WOŚP we Wroc, gra Maleo Reggae Rockers

76. Maleo