Konstruktywne uwagi do konkursu PEN HD Film
Dziwne troche. Zeby wygrac PENa, musze posiadac* PENa. Skoro wiec juz go mam, to po wygrywac drugiego? Dla dziewczyny czy na sprzedaz?
Sensowniejsza bylaby zgoda na krecenie filmu czymkolwiek, a jesli jest to - ze zrozumialych wzgledow - dla firmy Olympus niekorzystne, moze nagroda niech bedzie wycieczka do cieplych krajow?
*) pozyczyc ewentualnie.
Dla kogo adresowany jest naprawdę konkurs ... ?
To, że konkurs jest ograniczony do terytorium Polski ... OK, to że jest okres czasowy na wykonanie prac ... OK, to że jest skierowany do grupy społecznościowej olympusclub.pl ... OK (zawsze można się zarejestrować), to że nagrodą jest Olympus E-P2 ... OK (takie prawo sponsora, decyduje co jest nagrodą), nagroda za II i III miejsce ... hmm ... już jestem na NIE ... (trzeba posiadać wolne środki finansowe, aby skorzystać z nagrody).
Więc do kogo tak naprawdę kierowany jest konkurs ... hmm ... dla wąskiej grupy osób: będących w określonym czasie we Wrocławiu, właścicieli E-P1 i E-P2, właścicieli sklepów foto (mogą sobie wziąć z półki na pewien czas) ... i dla nikogo więcej ...
na pewno NIE dla posiadaczy innych systemów, na pewno nie dla grupy olympusclub.pl no i nie dla posiadaczy systemu Olympus (ileż osób ma akurat ten sprzęt ???).
Taka formuła konkursu to raczej nie konkurs, ale chęć zwrócenia uwagi na modele z serii PEN kosztem zainwestowanych ok. 4 tys. zł ... to raczej forma reklamy niż konkurs (dla super wąskiej grupy docelowej), nagrody nie zachęcają do inwestycji, aby wziąć udział w konkursie (trzeba mieć już przedmiot będący nagrodą lub sobie go kupić ... bezsens ...).
Jestem jak najbardziej ZA konkursami organizowanymi przez OLYMPUS-a, za rozszerzanie się grupy posiadających system ... ale nie drogą takich ... "dziwnych" konkursów ... ;)
Pozdrawiam ...