Trochę zimowych pstryków tu pokażę.
Na początek stado ptaszków żerujących na jesionkach wystających z dużej pokrywy śniegu.
1
2
3
Resztę zgodnie z tematem wrzucę niebawem, jak dojdę do siebie po 3 dniach spędzonych w czatowni
Trochę zimowych pstryków tu pokażę.
Na początek stado ptaszków żerujących na jesionkach wystających z dużej pokrywy śniegu.
1
2
3
Resztę zgodnie z tematem wrzucę niebawem, jak dojdę do siebie po 3 dniach spędzonych w czatowni
OMG pierwsze jest Oszzzzzzz brak mi słów.
ciekawie wyszło, niecodzienny moment złapałeś w kadr.
Pierwszy kadr - re-we-la-cja!!
Nie będę odkrywczy pisząc, że pierwszy z kadrów bardzo mi się podoba ale tak jest :)
Dwa następne też miłe w odbiorze, w ciepłym, kontrującym świetle.
Podoba się.
Pierwsze wymiata :D
Wow!! Naprawdę świetne zdjęcia. Oglądam je i oglądam i nie mogę się zdecydować, które lepsze. Ale pierwsze chyba jednak najciekawsze. Pięknie wyglądają kolorowe ptaki na tle oszronionej trawy.
Pierwsze zdjęcie- jestem w ciężkim szoku - w bardzo pozytywnym sensie :-). Oprócz tego co najbardziej przykuwa wzrok na tym zdjęciu, są jeszcze takie smaczki, jak to że nie wszystkie ptaki lecą, część stoi bokiem- co można dopiero po chwili zauważyć.
Pierwsza fotka zupełnie rozkłada na łopatki dwie kolejne.
Doszedłem do siebie to mogę posiedzieć przy komputerze. Po 3 dniach siedzenia w ciemnej czatowni i patrzenia przez okienko 2cmx10cm oczy mi "wysiadły", reszta ciała jakoś przywykła do bezruchu.
Sójki:
4
5
6
Z ostatniego zdjęcia jestem najbardziej zadowolony jeśli chodzi o sójki. Potrzebowałem takiego zimowego kalendarzowego ujęcia. Na dole się trochę druga sójka w kadr wpakowała ale nie używam PS-a więc tak już musi być.
6 jest cudowne !!!
Kolej na myszaki:
7
8
9
10
11 na koniec myszaków jedno hardcorowe ale pewnie są tacy którym może się spodobać:wink:
patrze, nie komentuje.
Coś pięknego, brawo!
Wielu mówi, że na każdym aparacie, w każdym systemie da się zrobić ładne zdjęcie. Wielu mówi, że to nie sprzęt robi zdjęcia tylko ten co go trzyma. Wielu powtarza wiele innych komunałów, któe nie są ani specjalnie błyskotliwe ani odkrywcze.
Ty pokazałeś to co oni powtarzają. Wielkie brawa, bo to jedne z najlepszych zdjęć ptaków jakie widziałem zrobione w e-systemie.
Bardzo udane fotografie, gratuluję i po cichutku zazdroszczę ;)
Fotki na najwyższym poziomie. Gratulacje!!
Po prostu dech zapiera... dołączam się do gratulacji - rewelacyjne zdjęcia - Brawo :!:
Kruki - leśna banda chuliganów. Jedne z najpiękniejszych ptaków, nie boję się stwierdzić, że najinteligentniejsze ptaki w naszym kraju. Ich inteligencja mnie zadziwia,rozśmiesza a czasami przeraża.
Potrafią przepędzić lisa, rozwścieczyć bielika,ukraść jaja żurawiom i pewnie wiele innych rzeczy o których nie wiemy
Jak wkurzyć bielika? Trzeba usiąść nad nim,ułamać gałązkę i zrzucić bielikowi na głowę. Niestety nie pokażę jeszcze tego bo za słabe mam zdjęcia.
Ale popatrzcie jakie cyrki odstawia kruk który został trzepnięty skrzydłem. Nie wiem po co to robił ale wyglądało to komicznie. Zawisał głową w dół i tak wisząc krakał jakby na bielika, który siedział na drzewie obok. Nie wiem sam po co to robił
nr 12 i 13 to kropy wiec jakość nie ta ale chodzi o dokument
12
13 To ten "wygibus"
14 Wielu ludzi ich nie lubi, wielu nie docenia. Dla mnie to super ptaki
15
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I na zakończenie ptak którego nie trzeba przedstawiać.
Zima w tym roku dała się trochę we znaki zwierzakom. Tu jak widać z jakiegoś powodu pasiak nie dał rady. Ale tak już jest w przyrodzie.
Przez poprzednie ciepłe zimy i wielkopowierzchniowe zasiewy kukurydzy, dzikom się poprzestawiały pory huczki. Warchlaki można spotkać już w grudniu co powinno być anomalią a ostatnio zdarzało się dość często. Niestety przy takiej zimie dużo dziczków nie doczeka wiosny w tym roku
16
17
18
Mam nadzieję, że niektórzy poczuli trochę dzikiej przyrody dzięki moim zdjęciom.
Pozdrawiam wszystkich oglądających i komentujących.
Fascynująca opowieść i świetne kadry ! Z przyjemnością obejrzałam Twoje prace.
Nie ma tutaj słabych zdjęć...klasa.
Szacunek dla Ciebie.
Sławku co to za ptaki na pierwszym zdjęciu?
"13" dobra, udaje nietoperza.
Wszystkie ptaszory mi się podobają
Cierpliwość procentuje. Znakomite kadry.
Jak zwykle zaskakujesz, tym razem tak, że szczena opadła i nie można jej podnieść.. Jestem pod ogromnym wrażeniem, zżera mnie zazdrość :-P
Kapitalne fotki, kapitalny dokument, no brak słów.
Teraz taka myśl, mi naszła - kiedy piszesz o zachowaniu kruków i tych wszystkich "akcjach" - nie zarobiłbyś grubej kasy uwieczniając to na filmie ?
tfu, tfu, jeśli Cię uraziłem,. to sorki !
pzdr
Niesamowite zdjęcia. Dzięki za dostarczenie porządnej dawki przeżyć estetycznych. Największe wrażenie zrobił na mnie myszołów wywlekający flaki. W odróżnieniu od piękna i dostojeństwa drapieżników "w spoczynku" pokazanych na kilku innych zdjęciach, to pokazuje ptaka w akcji. To część jego natury. Hardcore? - nie - w końcu to nie sikorka.
Kruk robiący nietoperza zwala z nóg:grin::grin::grin:.
Teraz to pojechałeś po całości. Nie ma się do czego przyczepić, świetne zdjęcia.
Rewelacyjne kadry. Pozazdrościć Twojej cierpliwości i wyrozumiałości drugiej połowy:)
Wiesz ile trzeba wydać kasy na dobrą kamere??:)
A ile wydałem kasy na sprzęt który mam??:)
Myślałem kiedyś o tym ale kasa i czas to jedno a drugie to musiało by to być na wysokim poziomie, czyli trzeba by się tym zająć zawodowo a z kręcenia przyrody mało kto wyżyje niestety. wystarczy włączyć kanał NG i popatrzeć na tych wariatów co włażą do paszczy lwów. Gdzie ja z moimi kruczkami??:)
znakomite fotki, zazdroszczę Ci ich szczerze...
Co parę godzin musiałem wysyłać sms-a na znak że żyję:grin: Nie każdy wierzy, że da się siedzieć 3 dni na -5 stopniowym mrozie, po 11 godz. dziennie.
Ale niestety inaczej się nie da. Kto chce oglądać i fotografować takie sceny musi mieszkać w lesie. To trzeba lubić
Zdjęcia świetne. Każde, bez wyjątku. Jedno zastrzeżenie jedynie, że za dużo ich, by je właściwie docenić. Ale wrzucaj dalej, bo jest co oglądać :-)
Super zdjęcia :)
Który żółty sprzęt posiadasz? :cool:
Świetne, wspaniałe ujęcia. Pomimo tego, że ogladam w necie wiele zdjęć przyrody Twoje zrobiły naprawde ogromne wrażenie.
Szacun na początek!!!!
Zarąbiste foty!
Bielik i szczygły na pierwszej focie wymiatają.
Życzę dalszych sukcesów fotograficznych i ogrzewanej czatowni z łazienką, TV i internetem:wink:.
Pozdrawiam:grin:
rewelacja, a 1 i 11 klasą dla siebie :-).
Świetne... Rewelacja... Pozazdrościć takich fotek :grin::grin::grin:
wszystkie udane - jednak ostatnie 3 + pierwsze z wątku nadają się do Publicznej !!!