Zamieszczone przez
zibi1303
Nie wiem czy Darku miałeś inne puszki Olka. Nie wiem czy 410 jest niedorobiony, ale miałem K10D w domu dwa dni i się napstrykałem, nakombinowałem :) i powiem tak z moim E510 + 14-54 zrobię lepsze zdjęcia Olkiem niż K10D. K10D w ogóle mi nie przypadł do gustu K20D jest poprawiony. Dla mnie teraz Pentax to wspomnienie dawnej świetności i niezły niszowy sprzęt ale tylko dla tych co kochają stałki. To nie dla mnie. Czy Olek odstaje.. powiem Ci tak. Tak.. odstaje cenowo. Jeżeli będziesz chciał nie mieć aberracji, winietowanie i innych dupereli to w obydwu systemach musisz po prostu wydać grubo więcej niż u Olka. to jest zasadnicza różnica. Top modele dla zawodowców za naście albo dziesiąt tysięcy OK, są świetne, ale my tu mówimy o kilku tysiącach za zestaw. Dziś miałem D90, Fajny i nie fajny :) Teraz mam mieszane uczucia. jakość Fotek... ISO 800 OK, jak najbardziej, ale nie zwala z nóg , takie samo robi E420, dokładnie albo i lepiej. Obiektyw był za 2 tyś, a winietowanie widoczne jak cholera. Niewątpliwie jak zawsze mocna strona Nikona to AF i dziś wyświetlacz LCD, bomba. Wizjer też. Olek odstaje wizjerem (z wyjątkiem E3) i wyświetlaczem LCD i na tym koniec odstawania.... Obrazowanie i szumy na podobnym poziomie. Zniekształcenia najmniejsze ze wszystkich. czyszczenie najlepsze ze wszystkich. Solidność i jakość na TOP półce. Musisz Darku się pobawić E3+12-60SWD... wtedy będziesz mógł powiedzieć czy odstaje