Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: E520 vs Pentax K200D

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

E520 vs Pentax K200D

witam, jestem nowym forumowiczem, przeczytałem tytuły poruszanych wątków (i nie tylko). W sumie mam standardowe pytanie co wybrać E 520 czy K200D. Ceny puszek podobne, parametry też. Puszka K200D solidniej wykonana. Na pierwszy rzut oka podobne szkła u Pentaxa w niższej cenie, a więc ? Proszę o sugestie, podpowiedzi, uwagi. Focę przede wszystkim przyrodę, makro no i oczywiście familię.
    pzdr. Bo.
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bo. Zobacz posta
    Na pierwszy rzut oka podobne szkła u Pentaxa w niższej cenie, a więc ?
    Jakie konkretnie szkła Cie interesują? Dualkit będzie raczej po stronie Olka, uniwersalny zoom też - 14-54. W kategorii obiektywów stałoogniskowych natomiast możemy pozazdrościć Pentaxowi - zarówno wyboru jak i cen...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...k200d&show=all
    Mnie zniechęca zasilanie AA, większa masa, inny system. Jakby nie było to nie jest zła pucha.
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    chciałbym puszkę uzbroić w dwa zoomy. Jeśli zdecyduję się na Olka to 14-54 oraz kitowy ultra. Co do oferty szkieł Pentaxa to dopiero ją przeglądam. W sumie to byłem już prawie gotowy kupić Olka, ale sprzedawca w sklepie mi szczerze odradzał na rzecz Pentaxa.
    Bo.

"
    Aldous Huxley

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    chciałbym puszkę uzbroić w dwa zoomy. Jeśli zdecyduję się na Olka to 14-54 oraz kitowy ultra. Co do oferty szkieł Pentaxa to dopiero ją przeglądam. W sumie to byłem już prawie gotowy kupić Olka, ale sprzedawca w sklepie mi szczerze odradzał na rzecz Pentaxa.
    Pewnie większa marżą na pentaxa.. albo zalega bardziej.

Nie wierz sprzedawcom
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    no mam problem, bo inwestycja w szkla zadecyduje co dalej, a gdy obecnie porównuję E3 z K20D to ten drugi wypada lepiej (oczywiście w gazetowych testach) i na pewno w cenie.
    Bo.

"
    Aldous Huxley

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    no mam problem, bo inwestycja w szkla zadecyduje co dalej, a gdy obecnie porównuję E3 z K20D to ten drugi wypada lepiej (oczywiście w gazetowych testach) i na pewno w cenie.
    Widać, ze nie używałeś tych puszek

Sprawdź choćby szybkość AF
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Musisz sprawdzić organoleptycznie.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    E3 miałem trochę i nawet K20D ostatnio . Nie można tego nazwać używaniem, ale AF to pięta achillesowa Pentaxa. Miałem go co prawda z kitem 18-55, ale wieczorem w domu mój E510 + 14-54 zabił go śmiechem jeśli chodzi o AF a co tu mówić dopiero o E3. Zdjęcia nie powiem na pierwszy rzut oka dobre, jakość super, solidny itd. 14mpx, gdyby nie ten AF.... no i ergonomia mi jednak nie pasuje. Oczywiście ciężkie bydle
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witaj ! Olek ma dobre szkla... Ale system taki sobie. Dobrze sie zastanow czy chcesz wejsc w 4/3. Mysle, ze sprzedawca zle Ci nie radzil ale zobacz sobie jeszcze Nikona i Canona. Osobiscie uzywam Pentaxa K10D i Olka E-410 i oba prezentuja inne mozliwosci i potrzeby. Olek E-410 jest niedorobiony i ma wiele wad ale robi mi za zamiennik malpki i latwo go miec przy sobie co uwazam za zalete ale do powazniejszej roboty biore Pentaxa K10D. Na twoim miejscu zainteresowalbym sie Nikonem. Mialbys dobrze chodzaca puszke i szklo kitowe mialbys calkiem ok. Pozniej tez rozwoj bys mial w tym systemie niezly. Moim zdaniem Olek odstaje od Canona, Nikona i Pentax-a. Pozdrowienia.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak