kościół powstał w 1410....czyli wtedy kiedy krzyżacy dostali łupnia...
48
49
Wersja do druku
kościół powstał w 1410....czyli wtedy kiedy krzyżacy dostali łupnia...
48
49
Pierwsza fotka fajna, cegielka juz taka czasowa..:-)
kościółek służy teraz za kaplicę cmentarną...
50
51
Powiem tak: stary mur, ze starego kamienia, przetykany starą cegłą wygląda jakby był budowany ze śmieci i odpadków :mrgreen: i wygląda bardzo bajerancko.
I kolor to podkreśla. Czarno-białe nie bardzo tu pasuje. Ale podkreślam, to tylko moja opinia.
a co myślisz o tym ??
52
Detal, niezłe :wink:
myślę że już za niedługo kościółek dostane nowe szaty....i jak dla mnie straci.....
54
znowu w mieście...
55
56
Zawsze mnie intrygowaly takie kamieniczki ... Ciekaw jestem czy boczna elewacja tez zostanie przywrocona do dawnej swietnosci jak frontowa czesc ?
ta reklama chwyciła mnie za serce...:mrgreen::mrgreen:
57
ciąg dalszy różności w TG...
58
59
pamietacie fotel prezesa ????
60
61
Pamiętamy :)
Fotel w wiosennym otoczeniu prezentuje się świetniej.
Z TG. zwrócił moją uwagę pomysł na piaskowcowy chodnik , fajnie to wygląda....
Pozdrawiam AP.
i widoczki z okolicy...
62
63
Puszysty dywanik na 62 - tylko się na nim położyć :), 63 trochę za ciemne.Ale podoba mi się.
i ważkę złapałem....
64
65
Wazke odszumiec,odpalic wyostrzyc i w galerii jej miejsce.
Moze tak??Załącznik 64882Z orginala wyciagniesz duzo wiecej
Po prostu nie pytam czy przerabiac czy nie.Ale usune jak sobie zazyczysz.
Na swoje usprawiedliwinie dodam ,ze nie wycinalem,nie przekadrowywalem,nie zmienialem oswietlenia,ustawien parametrow aparatu-czyli przyslony,iso i ustawien ostrosci.Tylko suwakami w programie gmeralem troszeczke.
W niedzielę w parku repeckim odbyła sie XVI edycja mistrzostw MTB. Zdjeć troszkę cyknąłem i bedę sukcesywnie wklejał....
Załącznik 65414 Załącznik 65415 Załącznik 65416
mrozny fotel prezesa bardzo mi sie spodobal:)
no baaa.....i podjąłem w tym dniu decyzję o zmianie mojej E 500 na E 3....definitywnie....
najpierw dowód że mistrzostwa były dla wszystkich !!!!!!!!Załącznik 65426Załącznik 65427 Załącznik 65428
Załącznik 65436 Załącznik 65437
Załącznik 65438 Załącznik 65439
zaczęli oczywiście od najmłodszych....
Jako szczerze zainteresowany relacją ...
Od końca prosze od końca :-D
Pozdro
Micha....ja tego ponad 300 fotek napstrykałem...do wszystkiego dojdziemy....już Cię gdzieś widziałem....Paweł Urbańczyk już też mi dał linka do galerii z wyścigu....
http://pawelurbanczyk.home.pl/autoin...e-g-rskim-2012
Czekamtak cierpliwie jak tylko potrafie :)
Blaze już mam na palcu od F5 ;) ...
Rozwijaj temat w spokoju jednym niecierpliwym gostkiem nie ma się co przejmować :)
Pozdro
emocje były olbrzymie...szczególnie wśród dzieci...:grin:
Załącznik 65450 Załącznik 65449
Załącznik 65452 Załącznik 65453
Nie poradziłeś sobie z emocjami, kadrami, światłem, bielą i czasem. To moje zdanie. Parcie na materiał miałeś wielkie, ale nie wykorzystałeś tego. Wiem, że chmurki nieraz figle platają, ale jak coś niedoświetlisz słońcem, to doswietl lampą. Jak słońce przepala, to również doświetlaj lampą, tylko ujemnie słoneczko potraktuj w ekspozycji. Nie prowokuj ruchu w zdjęciach, kiedy to nie ma sensu żadnego, pokazuj plecy, kiedy to ma sens.
Fajne zdjęcia do wymiany doświadczeń, liczę na nie. To moje podobne KLIK
następna grupa wiekowa i oldboje....
Załącznik 65458 Załącznik 65457
Załącznik 65459 Załącznik 65460
Tak patrząc na zimno na jedne i drugie zdjęcia - w moim osobistym odczuciu zdjęcia tropica wnoszą życie. Tu właśnie są emocje, jest spontan, jest tata z dzieckiem.
Zdjęcia jerryg3 to zimny reportaż, w większości centralne kadry - brak całej otoczki. Zdjęcia łatwe - bo pogoda deszczowo-błotnista, więc światło wszędzie równiutkie.
Postacie wybrane z tłumu, pojedyncze na kadrze. Ale to tylko jadący rower. Emocja to poślizg, upadek, płacz, radość zwycięstwa - i tego brak.
Przyznaję, że zdjęcia technicznie dobre. Płytka GO ładnie wyodrębnia zawodnika, na jednym z ostatnich świetnie zrobione panoramowanie.
Ale... kupiłbym zdjęcia tropica.
...
No chcieliście dyskusji :mrgreen:
grupa młodsza i maskotka....
Załącznik 65468 Załącznik 65470
Załącznik 65471 konkurencja ;-)Załącznik 65469.....