Nie filozoficzną, bo marny ze mnie kolejarz, i jeszcze gorszy ankocholik...
---------- Post dodany o 17:34 ---------- Poprzedni post był o 17:02 ----------
No... i co z tym pociągiem i musztardówką?
Wersja do druku
Myślę, ze przesadzasz. Teraz jest podobnie jak piszesz. W głosowaniu zasiada "38 mln Polaków" uważam to za dobre rozwiązanie, a jeśli chodzi o "tego samego autora" również jest podobnie...
Z tego co kojarzę w OlyRulez temat ostatnio był wyznaczany przez zwycięzcę danej edycji ? Jak się skończyło chyba wiadomo - lenistwem prowadzącego, dla mnie nie ulega wątpliwości, masz inne zdanie ?, chętnie posłucham.
Tak nawiasem mówiąc "przydatność" ostatniego RAW-a do popRAWki też jest mocno dyskusyjna, a osoby decyzyjne chyba wiedzą co to balans bieli...
Polecam regulamin z podobnej zabawy jak na forum Nikoniarze.pl:
w skrócie:
- termin nadsyłania prac - 1 tydzień
- głosowanie - 3 dni
Zdjęcie zgłasza zwycięzca głosowania poprzedniej "tury".
3.1 Zwycięzca konkursu rozpoczyna kolejną turę zabawy. W przypadku remisu, osoby te robią dogrywkę na tym samym pliku RAW lub innym podesłanym przez kierownika lub kogoś z użytkowników, w terminie 3 dni od zakończenia 1wszego etapu zabawy. Następnie tworzone jest dodatkowe głosowanie w celu ustalenia zwycięzcy.
3.3 W razie gdy zwycięzca nie postawi następnego wyzwania, wystawi je kolejna osoba wg rankingu
A myśl sobie co chcesz.
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. Zgłosiłem swoją propozycję, Ty zgłosiłeś swoją. Reszta i tak nie zależy ode mnie.
Może ktoś jeszcze coś dołoży i Saboorowi zaświeci jakaś żaróweczka :wink:
Dla mnie, między lokomotywą a szklanką nie ma żadnej różnicy.
Ani jednym, ani drugim się nie ogolę.
To w kontekście różnicy między jury a głosowaniem. Dla mnie nie ma żadnej- obie metody wymagają czasu na wyłonienie zdjęcia do obróbki.
Im mniej niepotrzebnych przerw między edycjami, tym lepiej dla zabawy.
Wiesz... czasem prowadzący mają po prostu dość czytania notorycznych narzekaczy.
Tak nawiasem mówiąc "przydatność" ostatniego RAW-a do popRAWki też jest mocno dyskusyjna, a osoby decyzyjne chyba wiedzą co to balans bieli...
Jak spojrzeć na historię popRAWki, najlepiej funkcjonowała bez szczególnych regulaminów i obostrzeń,
jako spontan, no ale to były inne czasy, wtedy forumowicze fotografią i obróbką się bawili, tak zwyczajnie: ba-wi-li
To hobby a a hobby ma sprawiać radość.
Popatrz na edycje 2009-2011 były b.fajnie