1 załącznik(ów)
Odp: Na naukę nigdy nie jest za późno - czekam na uwagi
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
jezeli moge cos podpowiedziec , ja ostatnio nie mialem czasu na nowe fotki (praca a pozniej grypa) , wiec wygrzebalem cos tam z szuflady i pocwiczylem obrobke
zreszta idzie taka pora roku ze wlasciwie wyjsc z aparatem bede mial jedynie czas w wekend , mozna to wykorzystac na poswiecenie wiecej czasu na sama obrobke i szlifowanie umiejetnosci w tym zakresie
byles u mnie w watku i moje fotki z szuflady (w nowych aranzacjach) sie Tobie spodobaly , cytuje "zgadzam się 94 i 95 rewelacja."
wiec jak widac odgrzewanie kotleta sprawdza sie nie tylko w przemysle filmowym , ale rowniez w fotografii
byle sluzylo to rozwijaniu wlasnych umiejetnosci ;-)
PS
warto trzymac oryginalne rawy swoich fotek (oczywiscie nie wszystkich), bedzie jak znalazl na dlugie zimowe wieczory i cwiczenie swoich umiejetnosci w obrobce
W sumie masz rację. Niestety z tymi weekendowymi wyjściami to chyba też podzielę Twój los. Za niedługo czas cofną więc na zdjęcia po pracy będzie już stanowczo za późno, no chyba, że nocne scenerie. W takim razie na przemian będę Was męczył swoimi obecnymi i starszymi "dokonaniami" :) Dzisiaj wracając z Kielc do Warszawy zauważyłem fajną mgłę, niestety nie miałem możliwości zatrzymania się w korzystnym miejscu (gdzie widok był najfajniejszy). Zatrzymałem się więc odrobinę dalej i mając 5 min przeskoczyłem na drugą stronę drogi szybkiego ruchu, by zrobić pstryk. NIe miałem zbyt dużó na to czasu - w samochodzie czekała na mnie zniecierpliwiona żona. Czekam na Wasze uwagi.
Załącznik 55273
Sama mgielka tego zdjecia nie robi. Niebo takie sobie, a reszta ciemna jak diabli.
Sorry Osiem, ale to nic nadzwyczajnego.
Probuj dlalej...bo jak mawiaja gorale..."Jak sie nie przewrocis, to sie nie naucys"
POzdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
Sama mgielka tego zdjecia nie robi. Niebo takie sobie, a reszta ciemna jak diabli.
Sorry Osiem, ale to nic nadzwyczajnego.
Probuj dlalej...bo jak mawiaja gorale..."Jak sie nie przewrocis, to sie nie naucys"
POzdr.
Hehe, jasne, nie składam broni, może z czasem będzie lepiej :) Muszę trochę zwalić na żonę, że była taka niecierpliwa i nie dała mi się trochę pobawić a ja niestety amator i muszę zrobić parę pstryków, żeby coś w miarę fajnego wyszło :) Dzięki za opinię odwiedzaj częściej:)
6 załącznik(ów)
No to może coś z innej beczki:
16)Załącznik 55276 - taki ot pstryk na miasto
17)Załącznik 55277 - zestawienie przeszłość a teraz..
18)Załącznik 55278
19)Załącznik 55280
20)Załącznik 55281 - barwne, kwiatowe wnętrze
Proszę o uwagi i Wasze opinie.
18 wydaje się być nieostre, 19. Opina moja w galerii, 20. nie jest symetryczne - jak robisz centralnie - wykończ formalnie. Mnie rzuca się w oczy donica z kijami.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
18 wydaje się być nieostre, 19. Opina moja w galerii, 20. nie jest symetryczne - jak robisz centralnie - wykończ formalnie. Mnie rzuca się w oczy donica z kijami.
Pozdrawiam AP.
Dzięki za uwagi, 18 podmienię na ostrzejszą w 20 niestety mi też też ta donica przeszkadzała:/
Gość od SPA zwrócił moją uwagę, bo sam lubię wyławiac takie motywy ludzko-uliczne. Tyle ze ostrości brak nieco, soczystego b&w i zawartości z prawej strony.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
Gość od SPA zwrócił moją uwagę, bo sam lubię wyławiac takie motywy ludzko-uliczne. Tyle ze ostrości brak nieco, soczystego b&w i zawartości z prawej strony.
Rzeczywiście schrzaniłem trochę tę prawą stronę, gdyby nie uciął mógłby być fajny podtekst. Dzięki Dzuiko za opinię. Zapraszam częściej. Aktualnie mój aparacik w serwisie ale może coś wrzucę ze starszej kolekcji. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
No to może coś z innej beczki:
16)
Załącznik 55276 - taki ot pstryk na miasto
1. powinieneś wyprostować. Naprawdę niewiele potrzeba :-P
2. staraj się nie obcinać tego co może być w całości (maszt na Marriocie)
3. dużo tych budynków. Albo użyj krótszej ogniskowej (stań dalej) albo zdecyduj się na jeden (może jakiś kontrast dwóch?)