Witajcie. Fotografią interesuję się od co najmniej 3 lat ale niestety wciąż brakuje mi czasu na moje hobby a tym samym czasu na poprawę umiejętności, wyzbycia się pewnych popełnianych błędów itp. Długo zastanawiałem się czy zakładać taki wątek, czy warto zmierzyć się z często okrutną rzeczywistością w postaci niskiej oceny ale odebrałem ich już tyle w swoim albumie głównym, że chyba jestem gotowy na kolejne baty z Waszej strony. Na naukę chyba nigdy nie jest za późno, dlatego proszę Was o opinie i ocenę zdjęć - uczciwą, konstruktywną i zarazem o rady. W przypadku uwag postarajcie się proszę podpowiedzieć jakieś rozwiązanie mogące poprawić zdjęcie. Zaznaczę jeszcze, że korzystam z e-510 oraz ZD 14-54 w. II oraz ZD 70-300. No to zaczynamy.
Wybrałem się dzisiaj na spacer po lesie. Próbowałem obiektywem ZD 70-300 pokusić się o ciekawe ujęcia makro. Nie jestem specjalistą w tej dziecinie, ba nigdy wcześniej nie próbowałem tego typu zdjęć robić. Będę wklejał stopniowo z czasem zmieniając tematykę.
1)