Odp: Technikum Fototechniczne a studia
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Spokojnie, złapało mnie choróbsko i nie miałam siły nawet ruszyć się po komputer, ale już wróciłam :D
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: czy przez rok dużo stracę z zajęć foto w technikum? Chciałabym 1 klasę być w liceum i ewentualnie potem zdecydować się na konkretną szkołę.
To chyba zalezy jaki jest program zajęc w tym technikum. Co nie?
T.
---------- Post dodany o 00:25 ---------- Poprzedni post był o 00:23 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
tak.Bedziesz zawsze ten rok do tylu.a ten spedzony w liceum i tak do niczego Ci nie bedzie potrzebny.
Sądzę, że niekoniecznie.
Uważam, że w ogóle technikum w zakresie zawodu >fotograf< to nie nauczy jej nic więcej ważnego niż liceum i np. jakiś fajny kurs fotografii dodatkowo (albo kilka).
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Wybacz, ale to jest już złośliwe uproszczenie z Twojej strony... Czy ja napisałem coś o tym, że inne nauki nie występują w moim świecie???
Będąc wykształcenia technicznego czuję się od kilkudziesięciu lat humanistą... (za moich czasów historia, geografia były w technikum normalnymi przedmiotami)
A że wykształcenie techniczne dodatkowo dało mi wiele satysfakcji z biegiem lat, to moje co mam.
Nie ładnie się czepiasz dobrych znajomych....
Weź Andrzeju wyluzuj... I nie traktuj ludzi o odmiennych poglądach jak dziwadła (że zacytuję: "uległem osłupieniu")
Nie bądź taki drażliwy proszę.
Jest po prostu cały ogrom wiedzy w której ja się całe moje życie poruszam, nie ujmując niczego technice ani humanistyce. A które w tę dyskusję zdominowały.
Nie traktuję, nie ośmieliłbym się...
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Spokojnie, złapało mnie choróbsko i nie miałam siły nawet ruszyć się po komputer, ale już wróciłam :D
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: czy przez rok dużo stracę z zajęć foto w technikum? Chciałabym 1 klasę być w liceum i ewentualnie potem zdecydować się na konkretną szkołę.
Pogadaj z koleżanką, popytaj się w tym technikum jakie z "zawodowych" przedmiotów są w I klasie.
Tak prawdę powiedziawszy to sama dla siebie będziesz najlepszym zwiadowcą.
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Chyba najłatwiej byłoby spojrzeć w jakiś syllabus, niż pytać się nas, bo skąd my mamy wiedzieć? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
tak.Bedziesz zawsze ten rok do tylu.a ten spedzony w liceum i tak do niczego Ci nie bedzie potrzebny.
Następny...
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
... w jakiś syllabus ...
W co? :shock:
Nie obrażasz jej czasem?
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Następny...
Och ach ups.Bardzo przepraszam,ze wyrazilem swoje zdanie odmienne od Twego.Przeżyłem juz takie fochy jak ciach
Nie przepraszaj, że jesteś, że masz ogląd, że żyjesz, proszę...
Weźcie się trochę opanujcie z formą i treścią.