Odp: [OlyTest] E-M10 dla gospodyń domowych? Próbujemy!
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Czyli jesteście bardziej wierni :(
Czy wierni :D - tak się z Robertem zgodzę i Jego testem.
E-30 + 14-35/2.0 jest na śluba dobry, a czasem mi się też trafią. Do kompletu mam Metza 58 dwupalnikowego. No jestem zadowolony bardzo.
Duża lampa nie współpracuje tak z PEN-em jak z cegłą E-30, a ta mała popierdółka jaką dają w komplecie do niczego się nie nadaje. No może jedynie do zdalnego wyzwalania dużej.
Układ mam dobry - tam gdzie lampa to duży aparat, tam gdzie duży plan - ot z galerii spod organów to maluchem robię. 12 mm lub 9-18 z dużego.
W cerkiewkach duży + 14-35, a jak cerkiewka bardzo ciemna to maluch + 12/2.0 bo matryca bardziej elastyczna i przepału na oknie nie robi. A w cerkiewkach lampy zakazane są.
No to mam taki trójkąt miłosny :mrgreen: I zdrad nie ma, ani zazdrości :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
No to mam taki trójkąt miłosny :mrgreen: I zdrad nie ma, ani zazdrości :D
No i pozamiatałeś :D
Niby to forum fotograficzne, a teksty jak na jakimś forum literackim ;)
Ale rozumiem Was.
Ja postawiłem na M-10 bo dużo podróżuję. Nawet jakiś obiektyw planuję mu dokupić.
Ale stara A-500 nie jest taka zła. Jest ją za co chwycić, no i moja lampa tylko z nią będzie działała.
Może jednak da się w trójkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Bardzo się polubiliśmy. Miał być tylko flirt. Zastanawiam się, czy po 2 tygodniach obcowania z Małym będę jeszcze w stanie zbliżyć się do Starego? Nie jesteśmy pokłóceni ale mam wrażenie, że on coś przeczuwa. Łypie na mnie z kąta, minę ma nietęgą. Nie mam ochoty go dotykać - on pewnie to wyczuwa.
Coś we mnie pękło, jestem rozdarta. Mamy dzieci, wspólne kredyty. Trudno mi tak z dnia na dzień podjąć decyzję o rozstaniu. Mówiąc szczerze, zupełnie mnie na to nie stać. Prawdopodobnie skończy się na separacji. Mały jutro wyjeżdża do swego świata. Nie spodziewam się, że napisze. Pewnie pojutrze będzie go obściskiwać jakaś inna.
Popłakałem się ze śmiechu, ale i ze współczucia..........
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Skupiłam się wyłącznie na realizacji własnych pragnień i marzeń fotograficznych. Jak romans, to romans. Żadnego rachowania, porównywania itp. - pełen spontan ;) Dostałam w komplecie do Małego 12-50 mm. Używałam go jakieś 3 dni. Potem, jak już Sawa podrzucił mi swoją szklarnię, szkoda mi było tracić czas. 12-tka mnie zauroczyła. Podobnie z Samyangiem 7,5 mm. Miałam jeszcze 45-tkę ale te krótsze bardziej się wpisały w moje potrzeby.
Ten kit 12-50 nie sprawiał mi żadnych problemów ale... jak już się zobaczyło Małego w bokserkach od Calvina Kleina, to potem trudno na te zwykłe majtasy się przestawić. Sorki... :oops:
Przepięknie :) Muhahahahahah!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Wielkie, ogromne podziękowania
dla Sawy (
), dzięki Niemu obcowanie z Małym było prawdziwą rozkoszą. Dotknęłam absolutu :D
Tymczasem odwieszam Starego na kołek i zamykam się w sobie.
Proszę bardzo :) Cieszę się, ze przyczyniłem się do osiągnięcia przez ciebie Nirwany (choćby i na chwilę ;) )
pozdrawiam,
Przepiękne podsumowanie, szeroki kąt w Twoich dłoniach czyni cuda.
PS.
Z moim starym też nie mogę się rozstać i mimo, że jest od pewnego czasu poważnie chory, nie mam sumienia wyjąć z niego baterii.
Czyli tylko ja jestem tak okrutny, że posłałem dziadka do ludzi :) ostatnio widziałem na forum, że szuka nowego właściciela :)
---------- Post dodany o 10:27 ---------- Poprzedni post był o 10:26 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Do kompletu mam Metza 58 dwupalnikowego. No jestem zadowolony bardzo.
Duża lampa nie współpracuje tak z PEN-em jak z cegłą E-30,
przestaw lampę na A(utomatykę lampy) działa lepiej :)
Dopiero dzisiaj dokończyłem czytać Twoją relację. Zakończenie w sumie smutne, ale z możliwością sequela ;)
Jak się uda, będzie nowoczesny układ - Stary na kołku chałupy pilnuje, a Mały z Tobą w podróżach dalekich i bliskich...
Powodzenia!
Jakoś umknął mi ten wątek, ale dzisiaj przeczytałem i jestem pod wrażeniem literackich
talentów autorki, o zdjęciach nie wspominając bo to jest oczywiste.
Bardzo podobał mi się ten test. Gratuluję.
Pozdrawiam