Eddie- Twoja obróbka lepsza :)
Fajny kadr.
Wersja do druku
Eddie- Twoja obróbka lepsza :)
Fajny kadr.
Dzięki :)
Ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o to, ile można było wyrwać z matrycy 500D. Raw był jeszcze ciemniejszy niż jotpeg w galerii Maćka na plfoto.com.
Natomiast zdjęcie samo w sobie, jak i wiele innych tego autora, jest bardzo fajne.
Eddie - obrobka foty na 5. Zdjecie oryginalne prosto z puszki by sie do niczego nie nadawalo. No chyba poza sama miejscowka i sytuacja, ktora jest interesujaca. :)
Przy takiej obrobce (choc nie wydaje sie, ze musiales tam cos niesamowitego robic, poza poziomami i WB;-) to ja tego zdjecia z Olka nie widze na okladce :P
To pisemko mozna gdzies looknac na zywo wydrukowane?
T.
Thomasso, przede wszystkim musiałem bardzo mocno z cienia wyciągać, naprawdę bardzo mocno. Poza tym trzykrotne wołanie rawa, w tym raz z cieplejszą temperaturą barw, maski, warstwy, pierdoły. W praktyce nie narobiłem się jak wściekły, ale właśnie - z Olka efekt nie byłby taki przy konieczności tak mocnego wyciągania cieni.
Pismo powinno być zaraz w Empikach i większych salonach prasowych.
Kombinowalem troche z tego JPG wyciagnac,ale nic wielkiego zrobic nie daje rady
Eddie zaszalal i wszystko:mrgreen:
Dzięki Mirku, Twoja opinia tym większe ma znaczenie, że jednak trochę w tym dłubiesz.
Pamiętajmy, że ja pracowałem na rawie, już samo to daje ogromną przewagę, ale mocno wyciągnąłeś tego jotpega.
Ja mam z E-PL3 takiego trudnego rawa. Nie jest ciemny, wręcz przeciwnie. Nie jest też przepalony. Gdzie ta zabawa z popRAWką ? :)
Jak co to wieczorkiem wrzucę. Już widzę jak Mirek ręce zaciera :D
Pobawiłam się tym maleństwem na plfoto i ... podobno dobrze mi wyszło:)
... ale musiałam usunąć.
Uwierzycie na słowo?;)