-
Odp: alnico - szwarc, mydło i powidło
Z tej serii najbardziej podobają mi się 90 i 93.
90 za piękny bałagan, 93 za klimat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Aż wróciłem do tytułu bo myślałem, że do Ahutty trafiłem a tu Twoje tylko, że nasze stołówki :). Fajny ten kurczak z 84 :)
Się kolega pod temat podpiął :D Co nie zmienia faktu, że dobrze mieć porównanie, bo potem można wybrać, czy chcemy pochodzi i pooglądać bardziej lajtowo, czy większy extreme.
-
Na zakończenie turystycznego tematu Szczelińca Wielkiego parę fotek (z) punktów widokowych.
Szczeliniec liczy sobie 919 m n.p.m. czyli go gigantów się nie zalicza.
Najfajniejszy, najrozleglejszy widok mamy z punktów umieszczonych od północnej strony - koło schroniska, z platformy widokowej na szczycie ponad drzewami i w pobliżu Małpoluda. Od strony południowo-wschodniej widok rozciąga się głównie na pobliski Karłów i Kotlinę Kłodzką.
Tamtejsze krajobrazy podziwiali m. in. król Prus Fryderyk Wilhelm II, Johann Wolfgang Goethe oraz John Quincy Adams (prezydent Stanów Zjednoczonych). Poświęcono im tablice pamiątkowe w pobliżu schroniska.
Powietrze było zamglone szczególnie od strony północnej, ale postarałem się coś tam z fotek wydobyć ze skutkiem jaki widać poniżej.
99.
100.
101.
102. powrót
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
101 jest niesamowite.
No dokładnie. Od razu skojarzyła mi się platforma widokowa nad Wielkim Kanionem.
ps. Nie byłem :cry:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Tamtejsze krajobrazy podziwiali m. in. król Prus Fryderyk Wilhelm II, Johann Wolfgang Goethe oraz John Quincy Adams (prezydent Stanów Zjednoczonych).
zapomniałeś dodać - no i gulasz oczywiście
kapitalne tereny
czy 100 to okolice NIEBA ??
a widoki jak na 99 i 101 do diś mam przed oczami :)
(99 Ci totalnie fajnie wyszła - mi tam wyszło byle co ;) )
-
No tak, zapomniałem oczywiście Gulasz :grin:, trzeba będzie tablicę ufundować :).
No i oczywiście nasza Admirałowa Edorka, wieść niesie że wtedy to nawet piekło zamarzło :mrgreen:
100 faktycznie z Nieba, widok w kierunku przeciwnym do Małpoluda.
99 mocno obrabiana, pierwotnie na horyzoncie niewiele było widać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
No tak, zapomniałem oczywiście Gulasz :grin:, trzeba będzie tablicę ufundować :).
Albo popiersie jakieś na ten przykład https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1375205389 :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
padłam
szczene z podłogi zbieram
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
padłam
szczene z podłogi zbieram
Tez Ci wylata?.Kurde kleju wiecej trza dawac.
-
A ja się tak nieśmiało zastanawiam czy to popiersie ma być z piersiami czy bez piersi :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
A ja się tak nieśmiało zastanawiam czy to popiersie ma być z piersiami czy bez piersi :grin:
też się zastanawiałam ale ahutta dął przykład na ten przykład
i wychodzi że bez - ufffffffff ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Mirek54
aaaaaaaa to o to chodzi - dzięki za wskazówkę :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
też się zastanawiałam ale ahutta dął przykład na ten przykład
i wychodzi że bez - ufffffffff ;)
Nie tak szybko, przykład ahutty zły - to sama facjata, popiersie zaś powinno sięga niżej i kończy się zwykle tuż nad piersiami lub pod.
Tak więc sprawa dalej otwarta :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Zaś mi się kawał przypomniał. Dziadek poszedł z babcią do restauracji i w trakcie kolacji poszedł do toalety. Nie ma go, nie ma i po dłuższej chwili wraca zadowolony. Babcia się pyta co go tak cieszy, na to dziadek:
- A bo jak sikałem to mi sztuczna szczęka do muszli wpadła. Emerytury za dużo nie mamy, to myślę, że trzeba ją wyciągnąć. No i wyciągam, wyciągam i patrz! Jeszcze trzy zapasowe wyłowiłem :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Jak w Stołowych, to lepiej bez piersi - łatwiej się przecisnąć :D
Lubię te góry. Polecam schronisko w Pasterce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
No tak, z takimi jak na poniższym przykładowym:wink: popiersiu mógłby być problem :mrgreen:
http://s1.kozaczek.pl/2012/04/doda645glowne-R1.jpg
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ło matko :mrgreen:
-
Miło się ogląda Twój wątek i Ahutty. Raz byłem w Górach Stołowych i Kotlinie Kłodzkiej i bardzo mi się podobały tamtejsze klimaty i jak nie lubię szwendać się po jakichkolwiek górach niczym ta kozica górska to tam miło mi się chodziło i spędzało czas :). Moja żona to z kolei łazior i główkuje co by tu wymyślić aby mnie wywalić z łózka o 6 rano a ja wymyślam co by tu zrobić aby jak lord zwlec się o 12'stej i jeszcze co by tu wykombinować aby jej popsuć plany popołudniowego skakania po górkach i pagórkach :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Lubię te góry. Polecam schronisko w Pasterce.
o takkkkkkkk
Pasterka jest cudna - choć dotrzeć tam bez swojego środka lokomocji graniczy z cudem - niemniej tak czy inaczej jest świetnym punktem wypadowym na okoliczne przymusowe punkty programu... )Szczeliniec, Błędne Skały, a i do dzikiego miasteczka skalnego w Czechach rzut beretką ;)
jadąc tam bardzo sprytnie sprawdziliśmy drogę do Kudowej Zdrój twierdząc że stamtąd bliziutko i na bank coś będzie jechać
mieliśmy farta bo jedyny autobus jaki jechał był 10 minut od momentu jak przyjechaliśmy z katowic ;)
autobus do karłowa
w karłowie dopadła nas burza a do pasterki jeszcze kawał drogi
no to złapaliśmy o dziwo taxi :roll:
kosztowła więcej niż cały przejazd kraków - Katowice - Kudowa Zdrój - Karłów
ale co tam ;)
i tak było cudnie
ech aleśmy pospamowali Ci w wątku ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
o takkkkkkkk
Pasterka jest cudna
No to już wiemy gdzie mamy organizować naszą wyprawę :grin:
-
Witam
99 świetne! Mnie się podobają takie przymglone zdjęcia, właśnie taki niepocztówkowy klimat, Po drugie zdjęcie jest wielowarstwowe i o to chodzi w niebanalnej fotografii; moim zdaniem.
-
Dzięki za odwiedziny :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
No dokładnie. Od razu skojarzyła mi się platforma widokowa nad Wielkim Kanionem.
ps. Nie byłem
Niestety też nie byłem, a chętnie bym wrzucił jako następną serię fotek. Nawet spojrzałem na mapę, tym razem niestety poza zasięgiem, gdyby cholerstwo trochę bliżej było :cry:. Jeszcze Kanion Antylopy mi przez myśl przeszedł, ale to jeszcze dalej :evil:. Tak więc następne pewnie miasto będzie, ale spróbuję z jakimiś górami powalczyć, może się uda. A jak są chętni w przyszłym roku to ja się piszę, choćbym ziemię miał gryźć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Miło się ogląda Twój wątek i Ahutty. Raz byłem w Górach Stołowych i Kotlinie Kłodzkiej i bardzo mi się podobały tamtejsze klimaty i jak nie lubię szwendać się po jakichkolwiek górach niczym ta kozica górska to tam miło mi się chodziło i spędzało czas . Moja żona to z kolei łazior i główkuje co by tu wymyślić aby mnie wywalić z łózka o 6 rano a ja wymyślam co by tu zrobić aby jak lord zwlec się o 12'stej i jeszcze co by tu wykombinować aby jej popsuć plany popołudniowego skakania po górkach i pagórkach
Ja jestem w takim razie jak Twoja żona :grin:, spoko, mogę wstać o 6-tej i skakać po górkach. Ale na to by wstać o 4-tej lub wcześniej aby focić zroszone robale jakoś nie mogę się zdobyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
ech aleśmy pospamowali Ci w wątku
Spamujcie, nie ma problemu, przynajmniej swojski klimat się zrobił :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
sten
Witam
99 świetne! Mnie się podobają takie przymglone zdjęcia, właśnie taki niepocztówkowy klimat, Po drugie zdjęcie jest wielowarstwowe i o to chodzi w niebanalnej fotografii; moim zdaniem.
W rzeczywistości było bardziej przymglone - mniej więcej tak:
99a.
-
Wróćmy na razie do robali.
103. Tygrzyk
Ważki:
104.
105. Świtezianka
Szablak krwisty z galerii
-
Uwielbiam pająki.
Mam pytanie. Jak robiłeś 105? Ostrość mnie aż poraża.
-
-
wszystkie makro wyszukane - gratuluje : )
-
Dzięki za odwiedziny :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Uwielbiam pająki.
Mam pytanie. Jak robiłeś 105? Ostrość mnie aż poraża.
105 robiona jak większość czyli mZD 75-300 (dla mniejszych/nieuciekających obiektów używam jeszcze mZD 60) z dwoma pierścieniami, w naturalnym świetle.
Jeszcze jedna świtezianka, mieniąca się w promieniach słońca:
106.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Jeszcze jedna świtezianka, mieniąca się w promieniach słońca:
106.
Bardzo ładna.
-
Świetne zdjęcia z gór stołowych. Owady też niezłe, choć mniej mi się podobają.
-
ważki różnej maści są świetne:grin:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
ps. Nie byłem :cry:
A więc porównajmy :grin::
Załącznik 98050
cdn.
-
Hmmm, czyżby wszystko już było ;)
-
Ale jestem wzrokowcem - nie byłem ani tu, ani tu :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Dobry z Ciebie wzrokowiec :grin:.
Patrząc jeszcze dodatkowo na inne zdjęcia z Szczelińca podobieństwo platform faktycznie duże. Reszta trochę :) inna, jak wrócę to coś powrzucam.
Sam nie wierzyłem, że dotrę nad Wielki Kanion. Miałem tylko 3 dni, chęci zobaczenia jak największej ilości miejsc. Jakoś wszyscy wypowiadali jakieś dziwne słowo "crazy" :) jak pojechałem do Las Vegas o Colorado, które było sporo dalej nawet nie wspominając, ale po 30 godzinach spędzonych w samochodzie zobaczyłem powyższy widok :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Dobry z Ciebie wzrokowiec :grin:.
Patrząc jeszcze dodatkowo na inne zdjęcia z Szczelińca podobieństwo platform faktycznie duże. Reszta trochę :) inna, jak wrócę to coś powrzucam.
Sam nie wierzyłem, że dotrę nad Wielki Kanion. Miałem tylko 3 dni, chęci zobaczenia jak największej ilości miejsc. Jakoś wszyscy wypowiadali jakieś dziwne słowo "crazy" :) jak pojechałem do Las Vegas o Colorado, które było sporo dalej nawet nie wspominając, ale po 30 godzinach spędzonych w samochodzie zobaczyłem powyższy widok :)
To zrób małą albo dużą fotorelację w wątku turystycznym :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
No widzę PS działa - stempelek z lasem super hihi ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
To zrób małą albo dużą fotorelację w wątku turystycznym :)
Zrobię na pewno, dzisiaj/jutro wracam więc niedługo coś wrzucę.
-
ale widok, relacja z wielkiego kanionu byłaby dlla mnie hitem
-
No to zaczynam realcję z Kanionu Kolorado:
https://forum.olympusclub.pl/threads...Zapora-Hoovera
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
No to najwyższy czas zacząć, może od Szczelińca i okolic :grin:. Było więcej chętnych aby zwiedzić te okolice, ja też do nich należę :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ja to se najwyżej na tamę na Świerklańcu pojadę :p
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
No to najwyższy czas zacząć, może od Szczelińca i okolic :grin:. Było więcej chętnych aby zwiedzić te okolice, ja też do nich należę :grin:
Ano :)