Dziękuję :)
wyjątkowo mi się udał, też jestem z niego zadowolona :)
Wersja do druku
Tym razem ani robal, ani kwiotek tylko motyl ale za to jaki ;)
49
a
Załącznik 93152
b
Załącznik 93151
Wybaczcie jakość ale mój "aparacik" czasem ma własne widzimisię co do ostrości :roll:
Toż to ćma :)
Szkoda, że tło takie jakby czekał na przyszpilenie do gablotki ;)
Pierwsza fota fajnie wyszła. "Nocny jastrząb" wygląda na niej prawie jak maskotka dla dzieci ;) :)
Fajne pierwsze ujęcie, jeszcze fajniej by wyglądał na jakimś naturalnym tle :)
Dziękuję, że zajrzeliście, niestety nie miałam pod ręką naturalnego tła :roll: kosmatek nawiedził mnie w pracy :wink:
Jak to sobie na "sucho" przetłumaczysz, to dokładnie to Ci wyjdzie. Przecież się mówi "ale dostoł szlag". Szlag to jest uderzenie. No i masz uderzenia serca. Tyle że czasem się mówi "szlag go trefioł". To wiadomo, że się gościowi zeszło z tego świata. No i tu dochodzimy do sedna, że ten NASZ hercszlag, to jest jak Cię trafi szlag na serce :mrgreen:
Ale namotane ;)
Chopie, to jest jeszcze nic. I tak najlepsze są weksle albo hicwele :mrgreen:
A tam namotane. Jak potrzebujesz to sa abo załonacys, abo wyłonacys i zowdy mosz przełonacone tak jak potrzebujesz.
Łonacyć to jest najlepsze słowo na świecie. Zależnie od kontekstu możesz nim zastąpić dowolny czasownik. Tak samo jak "te łone", które zastępuje dowolny rzeczownik. I życie staje się proste :mrgreen:
No właśnie z takim szlagiem po którym się zejdzie z tego świata mi się kojarzyło, a to takie sobie bicie serca tylko.
Coś czuję, że jak Edorka spojrzy:shock: do swego wątku to szlag ją trafi, a my możemy dostać po szlagu przez pysk :cry: (o ile wcześniej nie dostanie hercszlagu, hercklekotów czy jakisik hicweli). Na razie niech smacznie śpi, żaden kosmatek niech jej nie napastuje i oby dobry humor jej jutro i po wsze czasy nie opuszczał :). Kolorowych snów :grin:
Ja się bardzo cieszę, że tu sobie tak fajnie łonacycie :)
Dawno mnie tu nie było... :)
kilka próbek mojej nierównej walki z naturą i elektroniką ;)
zapraszam do łonacenia ;) :)
chusteczki mam pod ręką ;)
50Załącznik 102848
51Załącznik 102847
52Załącznik 102851
53Załącznik 102850
Wygrałas w tej walce! :-) Mnie się fotki podobają. Może ten refleks swiatła na dwóch ostatnich cos tam łonacy..ale kto by na takie łono deł se pozor? :-)
Hiszpańskie schody świetne. :-)
Reszta też fikuśnie " wyłonacona ". :-D
właśnie ten refleks na 53 najfajniejszy :)
Mnie właśnie takie refleksy bardzo się podobają, choć w tym przypadku nie były planowane :)
Dziękuję za odwiedziny :)
Schody i słonecko przyjemne bardzo :)
50. Kadr z potencjałem, ale niedopracowany.
"+"
Fajne światło i niezła kompozycja.
"-"
1. ten listek z prawej i płatek z grzyba można było usunąć przed zrobieniem zdjęcia.
2. tę ciemną plamę w tle na górze można obciąć.
3. to coś nieostre na pierwszym planie - nie dało się tego usunąć?
Niezwracanie uwagi na detale powoduje, że z potencjalnie fajnego zdjęcia wychodzi pstryk :(
Nie no, po co ta skromność. Foty fajne i proszę o więcej!
Dzięki Krystyno :)
moje zdjęcia długo jeszcze będą "pstrykami" bo ciągle się uczę i być może nigdy nie wyjdę poza "pstryki" :)
Szczerze muszę przyznać, że nie pomyślałam o usunięciu tej plamy na górze a to coś na pierwszym planie.... pojęcia nie mam co to było, robiąc to zdjęcie stałam na dość stromej nawierzchni, ściśnięta gałęziami trzymałam się jedną ręką jednej z nich a drugą usiłowałam zrobić dobre zdjęcie ;)
Będę pamiętać o Twoich uwagach :)
Dziękuję :) jak tylko uda mi się coś fajnego upolować będzie więcej :)