Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Poniewaz?
Ponieważ nie jest z cmosa, z kodaka, jest zbyt ostre i wyraźne równocześnie strasznie szumiąc no i przede wszystkim ja je zrobiłem :)
Ot, kolega mnie nie lubi więc cokolwiek zrobię, będzie be.
Dobra, nie będę trzymał w niepewności - to zdjęcie to panorama 2x2 z epl1 z... Heliosem oczywiście. Po resajzie. Taki żarcik mój :)
Szkoda, że nie da się uzyskać takiej jakości 1:1 z jakiejkolwiek matrycy (z sigmą także, gdyby ktoś się pytał).
Zdjęcie zamieściłem jednak także w innym celu. Pokazuje jak łatwo - gdy jest potrzeba, a kadr jest stabilny - można iść w megapiskele. Całość zajęła mi kilka sekund (naświetlanie) plus ze dwie minuty (łączenie i obróbka).
A może by posłać to zdjęcie na Rumorsy? ma ktoś wtyki? Niech się ludzie... troszeczkę ponabierają :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Roberto73
Tak , a jakie to są różnice , które miały by wpływ na wyższą cenę wyprodukowania takiego mikro 45 1 .8 ??? Oświeć mnie.
Do tych którzy z niewiadomych powodów wierzycie że cena produktu = suma cen śrubek i blaszek. Otóż NIE. Tak NIE JEST chociaz i ja chciałbym żeby tak było. Właśnie za oceanem głośno jest o produkcji Iphona, cena wyprodukowania = 8$, cena sprzedaży 600$ (z pamięci).
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Szkoda, że nie da się uzyskać takiej jakości 1:1 z jakiejkolwiek matrycy (z sigmą także, gdyby ktoś się pytał).
Da się :) Tylko trzeba mieć z czego zmniejszać.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Do tych którzy z niewiadomych powodów wierzycie że cena produktu = suma cen śrubek i blaszek. Otóż NIE. Tak NIE JEST chociaz i ja chciałbym żeby tak było. Właśnie za oceanem głośno jest o produkcji Iphona, cena wyprodukowania = 8$, cena sprzedaży 600$ (z pamięci).
Oczywiście, że nie jest. Ale jednak można zaprojektować coś takiego i oferować za niższą cenę. A przykład cena Iphona jest tu bardzo trafny właśnie. Zresztą tego typu zagrań cenowych można by tu mnożyć. Lubię system PEN ale to nie znaczy, że lubię być traktowany jak idiota w kwestii cen.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Da się :) Tylko trzeba mieć z czego zmniejszać.
Przeczytaj raz jeszcze cytat, który sam zamieściłeś :)
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
<br><br>Oczywiście, że nie jest. Ale jednak można zaprojektować coś takiego i oferować za niższą cenę. A przykład cena Iphona jest tu bardzo trafny właśnie. Zresztą tego typu zagrań cenowych można by tu mnożyć. Lubię system PEN ale to nie znaczy, że lubię być traktowany jak idiota w kwestii cen.
Cytat:
Zamieszczone przez
Roberto73
Oczywiście, że nie jest. Ale jednak można zaprojektować coś takiego i oferować za niższą cenę. A przykład cena Iphona jest tu bardzo trafny właśnie. Zresztą tego typu zagrań cenowych można by tu mnożyć. Lubię system PEN ale to nie znaczy, że lubię być traktowany jak idiota w kwestii cen.
Oczywiście można , ale wtedy jest ryzyko dla prezesa - rada nadzorcza może chcieć go wymienić , jak będzie trzeba obcinać diety i zabraknie na służbowe samoloty. A obawiam się , że poza Bangladeszem i Wietnamem niewiele zostało już krajów z naprawdę tańszą od chińskiej siła roboczą.
Pozdrawiam AP.
o sorki sie zdublowalo ;] . Dobra juz koniec z tym tematem z mojej strony , ide sę golnąć :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Roberto73
Oczywiście, że nie jest. Ale jednak można zaprojektować coś takiego i oferować za niższą cenę. A przykład cena Iphona jest tu bardzo trafny właśnie. Zresztą tego typu zagrań cenowych można by tu mnożyć.
Różnica np. między mZD 12 i mZD 45 pokazuje właśnie że można i że to zrobili. Cena 45-tki jest prawie taka sama jak Samyanga 7.5mm bez AF. Jest prawie taka sama jak naleśników mniejszych, ciemniejszych i z mniejszymi soczewkami. Cena 45-tki jak dla mnie jest dobra.
Cytat:
Lubię system PEN ale to nie znaczy, że lubię być traktowany jak idiota w kwestii cen.
Jesteś pewien że to "traktowanie"? A nie siła autosugestii? ;) (nie obraź się, to nie złośliwie)