Zamieszczone przez
piotrekmor
Mirek - dzięki za Twoją wersję zdjęcia, również wygląda ciekawie i pokazuje kierunek, w który powinno to wszystko pójść. Najlepsze jest to, że uwaga skupiła się na zdjęciu, na które poświęciłem chyba najmniej czasu. Dodałem je bardziej jako ciekawostkę i pokazanie prawdziwej wielkości drzew. Jak widać, zdjęcie stało się bohaterem ostatnich kilku postów :)
Co do obróbki, to wszystkie zdjęcia "wywołuję" w Lightroomie i prawdę mówiąc, głównie na tym programie chciałbym się skupić. Wydaje mi się, że wykorzystuje może z 30% tego co oferuje Lightroom i wiem, że jeszcze trochę pracy przed mną.
Na koniec jeszcze jedna prośba. Nie mam problemu z tym, że ktoś proponuje swoje wersje danego zdjęcia, pokazując tym samym swój "styl" obróbki i postrzegania tematu. Prosiłbym jednak o nie odnoszenie się do czyiś propozycji i nie komentowanie czyjegoś punktu widzenia. Nie chciałbym, żeby w wątku, którego jestem poniekąd gospodarzem, panowała jakaś dziwna wzajemna przepychanka. Głównym tematem moich postów są podróże i chciałbym, aby to co pokazuję między innymi zainspirowało niezdecydowanych do wybrania się w różne zakątki świata. Czerpmy wszyscy radość z tych miejsc, ucząc się przy okazji lepszego przekazu.