Iszi a proszę Cię zrób z całkowitego automatu planetkę z tego:
Załącznik 55087
Może to rozwiąże problem godzinnego, stemplowania, poprawiania kolorów, maskowania różnic nieba etc. :D
Wersja do druku
Iszi a proszę Cię zrób z całkowitego automatu planetkę z tego:
Załącznik 55087
Może to rozwiąże problem godzinnego, stemplowania, poprawiania kolorów, maskowania różnic nieba etc. :D
Załącznik 55088
Z tymże ja bym z tego zdjęcia planetki nie robił (oryginał wg mnie dużo lepszy)...... niektóre zdjęcia sie po prostu nie nadają.
......i jak lepszy efekt?? (20s nie, godziny;) )
Nie twierdzę, że to zdjęcie się nadaje - program daje radę dziwnie tylko dalszą część nieba łączy. Trza stestować. Wielkie dzięki!
Musisz pobawić się ustawieniami --- to na szybko było- powinno być dobrze jeżeli ustawisz większy Blending- z tego co pamiętam
Akurat teraz nie mam czasu bawić się i materiału na zabawę, muszę jakieś foty porobić.
Mam do pokazania taie oto cuś z konkursu pt "Wodne skojarzenia".. (wygrały te: http://www.aquanet.pl/obsluga_klienta/?pid=311).
Summer dream.
Załącznik 55150
Ostatnie miłe dla oka, chociaż jak dla mnie zbyt mocno zamglone :wink: (żaglówka mogłaby być bardziej wyraźna).
Ogólne wrażenie bardzo dobre i w pierwszym momencie kojarzy się z akwarelą. :grin:
wyciągnąłeś max z tego typu zdjęcia - fajne : )
DZIĘKUJĘ! za odpowiedzi. Z wielkiej litery bo bardzo dziękuję a nie tylko normalnie :D e łikent coś wrzuce jeszcze.
Tym razem poletko. To nie jest ani hdr (jako taki), ani tonacja dramatyczna od Olka ;)
To moja wizja artystyczna :mrgreen:
Załącznik 55750
te "niby widły" po prawej w kadrze dodają smaku - pastelowy kierunek średnio udany - ja bym dodał chmurom dramaturgii tj. zrobił je tak jak wyglądają przed wielką burzą : ]
Niezla fota :-)
No dobra, może i fota zła - ale piszcie dlaczego i w ogóle. :eek:
A ja na przykład pozbyłbym się wideł i przemalował seledynowy daszek.
Pozdrawiam.AP.
Aleście zabawni zrobili się na stare lata :P
Jakie stare lata? Przecież to młode chłopaki są. :wink:
A tak na poważnie to jakich wypowiedzi oczekujesz? Gdyby było źle to można byłoby wskazać na krzywy horyzont, przepały, brak ostrości itd, itp.
W przypadku gdy fota jest fajna (tak jak Twoja) może ona wywoływać pozytywne wrażenie jako całość i trudno się odnieść do poszczególnych elementów.
Mnie podobają się kolory na zdjęciu i niebo które zrobiłeś super. Mam natomiast mieszane uczycia do tych "wideł" z boku. Z jednej strony fajnie, że są ponieważ urozmaicają spokojną konwencję zdjęcia, z drugiej stony gdyby ich nie było obrazek byłby może lepszy.
Pozdrawiam
To w takim razie dziękuję za uznanie :lol:
Dawno nic nie było wstawiane więc wstawię a co. Gadzina mała wylazła z wody i skrzeczała na mnie, że mam sobie iść, czego nie uczyniłem to przyszła gadzina duża za nią i pomogła małej gadzinie. Tosz to agresywne ptasiory są.
Załącznik 56076
Zmiana tytułu wątku na wniosek autora. Było: "Moje.. początki". Jest: "Kurokialowe 4/3-cinowe".
Odnosząc się do "gadzin" mogę powiedzieć, że szkoda że tego dużego ptaka potraktowałeś tylko jako tło ( nie wiem czy w sposób zamierzony, czy niezamierzony :wink:). Kadr jest fajny, bardzo sympatyczny, tylko jak dla mnie większa GO byłaby lepsza.
rol6 dziękuję za odwiedziny, gadzinę z premedytacją jako tło potraktowałem. W orginalnym zdjęciu absolutnie wszystko na pierwszy rzut oka było ostre, ale orgnału już nie ma ;)
Korzystając z pomysłu kolegi APZ. Wstawiam kilka wersji obróbki tego samego zdjęcia bo nie wiem na który się zdecydować i ostatecznie wykadrować etc (tak wiem mogłem to zrobić najpierw, ale zapomniałem). Zdjęcia z wczoraj. 1 - zdjęcie z puszki nie tykane, 2 - z polarem (programowym), 3 - z podbiciem makro kontrastu, 4 - połączenie niebo -polar, ziemia makro kontrast.
1.Załącznik 562812.Załącznik 562823.Załącznik 562834.Załącznik 56284
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Za wczasu pozdrawiam :D
////////////////////////////////
Edit
nie wiedzieć dlaczego pierwsze 3 sie zmniejszyly wiec sa dostepne tu:
1.2.3.
Czworke wybralem :-)
Załącznik 56361Fort 2 w Poznaniu
Zmasakrowałeś nasycenie nieba :)
Mysikrólk'u! Dziękuję Ci za odwiedzenie wątku. Specjalnie dla Ciebie v.2 mam nadzieję, że lepiej:
Załącznik 56386
Tom się uśmiał :D
Ale to jest fajny kadr, ja nie wiem po co mu to coś robisz ;)
Ostatnio kościóły i cerkwie na fali więc ode mnie również coś.
Kościół św. Mikołaja w Skokach
Załącznik 56813
Pierwszy raz robiłem panoramę taką (z 2 zdjęć pionowych).
Mnie się podoba, pokaż swoją wersję ;)
kurokial coś nie tak z jakością na ostatnich zdjęciach- nie wiem czy to obróbka czy co.....- ale jakieś takie nie ostre i rozmemłane te zdjęcia
A rzeczywiście - muszę przyjrzeć się na drugi raz czy nie rozmemła.
obraz ciekawy - jednak patrząc na niego dłużej mam wrażenie fotomontażu : ) ...
Drugie podejście po dość długim czasie i przypadkiem do zdjęcia pt: 34 - Głebia.
To nowe co prawda zrobione z drugiej strony i bez statywu ale może się komuś uda coś z niego wyciągnąć w tym celu umieszczam rawa tutaj, do wyboru 8 serwerów (a co nie będzie wybrzydzania).
Dla przypomnienia:
Załącznik 57149
I z niedawna (nie podoba mi się może ktoś pomoże? helmuth liczę na Ciebie :D):
Załącznik 57150
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
No i nikt nie pomógł.. :(
.................................................. ..
Tymczasem Ptasie Radio napotkałem.
Załącznik 57423
.................................................. .
Oraz galeryjne z PKS'a :D
Załącznik 57422
Ptasie radio bardzo mi się podoba. Okleina głośnika pięknie komponuje się z jesiennymi liściami. :grin:
Kto wie, czy to nie Tonsil czasem ?