Tutaj w tym dokładnie miejscu będę dodawał swoję fotki. Na początek namiastka hdr'u i dwa ujęcia inne. Zmniejszone do 800x600 tudzież 600x600.
Proszę o opinie, porady etc. Pozdrawiam.
Tutaj w tym dokładnie miejscu będę dodawał swoję fotki. Na początek namiastka hdr'u i dwa ujęcia inne. Zmniejszone do 800x600 tudzież 600x600.
Proszę o opinie, porady etc. Pozdrawiam.
zZz
Ale mam dzisiaj dzień... Już trzeci raz proszę o numerowanie zdjęć
Co do HDR nie wypowiem się bo się nie znam. No może nieśmiało powiem, że IMHO pierwsze można było spokojnie zrobić bez HDR'owania...
Przedostatnie bardzo ciekawe, proste, czytelne... tak jak lubię. Gdyby tylko nie było tego szyldu apteki (?) w LD. Zauważ, że kadrując bez szyldu masz temat zdjęcia w odpowiednim punkcie kadru (przynajmniej w teorii
). Podoba mi się też lekko rozmyta (dzięki zastosowanej GO) stal rynny i komina.
Za to ostatnie bardzo ładne. Szkoda, że symetria gdzieś ucieka i za dużo czarnego po bokach (może ciaśniej skadrować).
Zapomniałęm ponumerować
Most - z założenia chciałem, żeby był hdrem - wyszło tak jak chciałęm takie postarzałe chyba.
Co do przedostatniego też mam takie odczucie - poprawię się.
A co do ostatniego - do czego tu złapać pion/poziom? Wogóle to wezmę na drugi raz statyw bo to z ręki szło.
..
Dziękuję.
zZz
Nie krytykuję, tak chciałeś i tak zrobiłeś, ja zrobiłbym inaczej
Statyw to bardzo dobry pomysł (i tak gratuluję ostrości z ręki przy czasie naświetlania 1/10s). Proponuję ustawić go centralnie pod kopułą, obiektyw pionowo do góry i pstryk. Nie mogę zagwarantować, że uzyskasz wtedy idealną symetrię jako że po dokładniejszym przestudiowaniu zdjęcia zauważyłem że sama budowla nie jest symetryczna. Nie chodzi mi tu o kopułę ale o ścianę widoczną u dołu zdjęcia. Zauważ, że po lewej stronie jest kawałek muru którego po prawej brakuje.
Nie poddawaj się, rób zdjęcia i wrzucaj, chętnie obejrzę![]()
Ostatnio edytowane przez Lifter ; 21.05.09 o 10:28 Powód: dopisek...
Ostatnie zdjęcie mimo ze dół odwrócił moją uwagę na chwile to centralny punk jak najbardziej do mnie przemawia.
E-510 14-42 , helios 58/2
Pentax k10d , torba szkieł , błyski i inne graty
.................................................. ..
Nie ważne jaki masz pędzel, ważne jak nim malujesz.
Spych fajny, ale chyba trochę nieostry.
No to w takim razie w czym obrabiasz foty. to sposób na wyostrzanie się znajdzie.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Ten spych przypomina mi poprzedni ustrój![]()