Seria z gór również mi się podoba.
A słonecznik ...sama ostatnio chodzę z aparatem w poszukiwaniu fajnych roślin jako obiektów. Myślę, że inaczej bym go nie sfotografowała.
Moim zdaniem dobrze, ale ja to dopiero się uczę :oops:
Wersja do druku
Seria z gór również mi się podoba.
A słonecznik ...sama ostatnio chodzę z aparatem w poszukiwaniu fajnych roślin jako obiektów. Myślę, że inaczej bym go nie sfotografowała.
Moim zdaniem dobrze, ale ja to dopiero się uczę :oops:
Dzięki Jolly na odwiedziny i opinie ;) Każde zdanie sie liczy ;)
cień? hmmmmm... chyba masz racje :roll:
A ja widzę znowu to zielone zabarwienie na chmurach! :|
ojj ;( to wrzucam zdjęcie prosto z aparatu nie ruszane i też to widać? chyba mniej :roll: czy w ogóle? :/
moim zdaniem słonecznik ładny, tylko zgadzam się z poprzednikami że jest troszke cienia...:) zapraszam do oceny moich zdjęc :P
rzeczywiscie na pierwszym zdj widać zielone zabarwienia chmurek,a na tym drugim- prosto z aparatu-są niewielkie i według mnie wydaja się bardziej naturalne:wink:
Dzięki anora, rzeczywiście musiałam przeginać z obróbką. Obiecuje sie poprawic :grin:
cześć
jak słonecznik, to przydałby się ideał - czyli ładny model, dobrze oświetlony i bez innych oszpeceń w tle ;) - w tym przypadku jego zdechły kolega :)
Pozdrawiam
Podoba mi się zdjęcie tego szczytu oblezionego przez ludzików.
Dziękuje wszystkim za opinie, krytyke itp... :-P
Rafał Ty tylko o ludzikach myslisz.... mi tez podoba się to zdjęcie ;)
No to teraz wrzucam serie fotek zrobionych na Orlej Perci. Co sądzicie ? ;)
Przepraszam że nie podpisane :roll:
51,52,53,54,55- po koleji
Jeśli ktoś kocha góry (ja bardzo), to takie widoki cieszą. Ja podciągnąłbym chyba trochę kontrast, ale to tylko moje zdanie.
krzywoj- też bym podciągnęła ale zawsze jak podciągam to się robią chmurki zielone (jak wcześniej) teraz wrzuciłam zdjęcie bez żadnej obróbki ;) dziękuje za opnie ;)
Pozwoliłem sobie jedną fotkę lekko podciągnąć (sorry za samowole :-) ) i wyszło coś takiego:
http://img213.imageshack.us/img213/3...260051aju3.jpg
Czy jest lepiej, nie wiem, ale u mnie na monitorze trochę lepiej ja odbieram.
No mi się wydaje że góra jest lepiej a niebo gorzej, nie wiem jak widza to inni :?:
Witam wszystkich ;) chciałam zapytać o te dwa portrety. Wcześniej nie robiłam portretów i kompletnie nie wiem co o nich myśleć:roll: który jakby lepszy?
52 w takim ciemnym swietle ale to tak bardziej celowo ;)
To nie są portrety, tylko cyknięte przy okazji zbliżenia twarzy :/ W mojej opinii portret powinien albo być ładnie zaaranżowany (vide studio, stylizacja itp.), albo - jeśli nie jest zaaranżowany - przyciągać wzrok nietypowym ujęciem, pozą czy wyrazem twarzy modela. Tutaj nie ma ani jednego (aranżacji), ani drugiego (zaskoczenia).
No masz racje aranżacji nie było. Czyli jednym słowem bezna?
Wrzucam kolejną fote. Nie mogłam wymyślić tytułu :/ Co o niej myślicie?
Ta ostatnia wygląda mi na taki wakacyjny pstryk. Technicznie całkiem dobry moim, rzecz jasna, zdaniem.
Ale ja się nie znam. Amatorem jestem :wink:.
Co do tytułu - "ale nudy". Fajne ujęcie.
Dzięki wszytskim za opinie ;) tytuł dobry :grin: właśnie jakoś nigdy tytułów wymyślić nie mogę :roll:
Gdybyś lekko inaczej kadrowała, bez drutów, zwrócił bym uwagę.
coś takiego w tym kierunku?? ;) ja nawet nie zwróciłam uwagi na te druty w oddali :/ dzięki
I to je ono, właśnie tak to widziałem, luzik wakacyjny w pełnym wypasie, bez drutów.
Dzięki za opinie i rade ;)
No nie przesadzajmy z podziękowaniami, to tylko oko patrzącego na Twoje zdjęcie. Ja wiem, że w pierwszej wersji, dla Ciebie było super. Ale ja, nauczyłem się na tym forum skromności i tak trzymać!
No było tak średnio super ;) w "Twojej" wersji jest wiele lepiej ;)
Miło mi:)))))
z Orlej perci ciekawe i zwracają uwagę oprócz pierwszego na którym jasność bijaca z nieba troche zafałszowała obraz ale poza tym są dobre. Portrety na zdjęciu 51 i 52 nie zwracają uwagi osobowością modeli jak i techniką. Można było w tym wypadku użyć chociaż kontrolowanej głebi ostrości ale przecież wszyscy się uczymy. Ostatnie z kąpiącym się dzieciakiem podobało mi sie rozmieszczeniem w kadrze gdy wzrok spokojnie analizował przedstawioną scenę jednak po przekadrowaniu zdjęcie zyskało na czytelności i prostocie przekazu.
Wiejo dzięki za zwięzłą wypowiedź na temat zdjęć z Orlej Perci, "portretów" i "nudy" ;)
Witam. W galerii nie było żadnego odzewu na temat zdjęcia więc może tu jakieś opinie? błędy? ;)
Moje wrażenia w Galerii ;)
wakacyjny pstryk, po poprawkach, fajowy:)
Dziękuje za opinie ;)