Ikona w ogrodzeniu cerkwii...
Wersja do druku
Ikona w ogrodzeniu cerkwii...
góra krzyży- Grabarka...
malowidła z Grabarki są śliczne
wstyd się przyznać, ale ja z ogrodzenia, żadnej nie sfotografowałam. Obfotografowałam za to pompę a konkretnie to murowaną kopułkę nad pompą która wymalowana jest od środka i na zewnątrz. Podobały mi się te malowidła na murach :)
Załącznik 54510Załącznik 54511Załącznik 54513
Cerkiew w Grabarce jest naprawdę śliczna. Co prawda to pierwsza odwiedzona przeze mnie cerkiew, ale urzekła mnie wyglądem, zapachem i światłem. Żałuję, że nie można było robić wewnątrz zdjęć.Załącznik 54516
Tak dla spokoju sumienia sfotografowałam sobie tablicę, ze nie wolno fotografować wewnątrz cerkwi, ale nie jest napisane, ze nie wolno fotografować wnętrza stojąc daleko na zewnątrz, wiec chyba nikt mnie za to nie będzie ścigał, prawda?
Stanęłam na zewnątrz i czekałam na wyjście konduktu żałobnego, a jak wyszli to szybko, zanim siostra zakonna przymknęła drzwi, spróbowałam uchwycić przynajmniej jakiś element przedsionka cerkwi.
Udało mi się byle jak bo byle jak, ale sfotografować krzyż z malowidłem na ścianie Załącznik 54514
i nad drzwiami wewnętrznymi w przedsionkuZałącznik 54515
Na prośbę autorki zmieniłem nazwę wątku. Było "Co ciekawego w dolinie Liwca", jest "Ciekawe miejsca doliny Bugu i Liwca". Zmieniłem też dział z "Hyde parku" na bardziej odpowiedni, czyli "Ocenę zdjęć".
kopuła nad studnią...
podobało mi się tak jak było do tej pory, wiec nie widzę powodu, żeby wprowadzać jakieś zmiany. Tak naprawdę chodzi przecież o to, żeby przybliżyć innym co ciekawego można zobaczyć w tym pięknym terenie, i że nie trzeba wielogodzinnych podróży aby obejrzeć kilka interesujących rzeczy i odwiedzić parę ciekawych miejsc. Myślę, ze jeśli ktokolwiek tu zaglądał to raczej właśnie z tego powodu a nie po to, żeby oceniać zdjęcia :)